Alıntı:
Nk6666 Nickli Üyeden Alıntı
Benim ailem bu mezhebe mensup olduğu için bunu söyledim . Ama fikrimi sorarsanız hesap günü bize sorulacak soru bu değil . Rabbin kim . Kimin ummetisin diyecekler . İşte o gün yuzlerimizin kizarmamasini nasib etsin rabbim . İslam aleminin tartışmaya münazara ve tebliğ ile savaş vermeye her zamankinden çok ihtiyacı var ahir zamanda . Kusurumuz oldu ise affola . Selam ve dua ile kardeşlerim
|
Münazara ve tebliğ etmeye için çok ihtiyacımız var dein çok güzel söyledin kardeşim katılıyorum sana ...
Kardeşim hiç-bir şeyi koru körüne savunucusu değiliz doğrudur bahsettigin şeyhin yanında havlayan sofi olayı var veya akrabası evlenirken tahta oturması gibi çok eleştirenler var kardeşim yanalım her zaman yanlıştır yanlısı anlamak için doğruya bakmak icap eder ...
Bağlı olduğum şeyh diyordu ki tarikatlar şeriatın hizmetçisidir nokta ...
Çok doğru ve isabet bir sözdür ama sende unutmaki bu yola başvuranlar yani tarikate sadece islam alimleri değil çoğunlukla içki kumar gibi şeylerden tovbe etmiş kişiler yani halkın avam tabakası şuan o kişileri hâkir görmekten ALLAH a sığınırım onların çoğu nasuh tovbe edere k rabbimizin yoluna dönüyorlar çoğu bahsi geçen sami yusuftan daha havalı bir şekilde islami yaşıyor anlatmak istediğim şu ki kardeşim her yerde iyi olduğu kadar kötü de olur kötü olana bakmak yerine iyileri takip etmek gerekir unutmaki hz nuh a.s eşi ve oğlu inanmadı kendisine biz kalkıp bak şunlara oğlu bile inanmıyor biz neden inanalım deme hakkına sahip miyiz oğlu ve eşinin gafletiydi neden ALKAH 'ın ulus azm olan peygamberine bu olayı mal edelim umarım anlamışsındır ...
Tarikat diyorsan sofiler değil başındaki şeyhe bak eğer delalet ve sapıklık işareti varsa dön ordan kardeşim tam tersi peygamber aşığı ve çok havalı biriyse öldürseler bile bırakma kardeşim diyorum tabi tavsiye olarak alma kardeşim bizatihi uygula şahsen aynı hataya düştüğümden seninle empati kurabiliyorum kardeşim hayırlı geceler ...
---------- Post added 30.11.20 at 02:43 ----------
Yanlışlıkla daha havalı yazmışım doğrusu daha takvali
---------- Post added 30.11.20 at 02:44 ----------
Haşa ALLAH c.c lafzinjda yanlış yazmışım ALLAH c.c affetsin ...