Alıntı:
Nk6666 Nickli Üyeden Alıntı
Fetret devri var haberdar olmamak var var olanı inkar etmekten bahsetmedim neden bu kadar celallendin mübarek bir tane hariç tüm süreler rahman ve rahim olan Allah'ın adıyla diye başlar . Yarattığı kula eziyet eder mi cenabı hak . Zinhar . Kâfirlere aramıza mesafe koymak dersen anlarım ama tekfir etmek amel sorgulamak cennet cehennemliklerin kimler olacağını tartışmak haddimize değil . Allah'ın azabindan haberdar olan fasık ile İslam kelimesini dahi duymamış Afrika'nın balta girmemiş ormanında ki yerli aynı cehenneme yanacak değildir elhak . Bilipte inkarcı olanın keyfen vecibelerini yerine getirmeye in günahını Affeden cenabı Allah 18 bin alemde yarattığı her kulu korur gözetir rahmetini ve bereketini de hak edene verir . Dini yalanlayanlar küfre gidenler İslam'a savaş acanlardan bahsetmedim . Tertemiz kalbiyle terör saldirisinda ölen bir hristiyan çocuktan bashsettim ve buna benzer istisnalar . Sanki bizler başımızı secdeden kaldıramayan kusursuz kul olmayı başarabilmiş gibi ruhlarla konuşan melekleri görebilen baskalarina hayret ediyoruz . Sonradan Müslüman olanların hikayelerini inceleyin dünyanın bir ucundan tatile gelip bir evlilikle tanıyor İslami . Diğer taraftan ruhban sınıfı kendi kitabını okutmak için bir de yoksul insanlara misyonerlerin yani tebligcilerini gönderip üzerine para verip hoşgörü hikayeleriyle insanları kendi dinlerine dahil ediyorlar . Sen kendi vecibelerini yerine dahi getiremeyip 21. Yüzyılda her türlü imkanı kullanıp dininin güzelliğini yatmaktan utanmak yerine bende dağılım buna kalkıpda Allahu Teala'nın izni olmadan hiç kimseye görünmeyen meleklerin Müslüman olmayanlara nasıl göründüğünün peşine düşüyorsun . Devir eski devir değil ki at sırtında aylarca yol alıp ilim öğrenip öğrendiğini başkalarına öğretsin . Herşey elinin altında seccadesini sermeye üşenen müslüman kâfirin kaç derecelik ateşte kavrulacagini hesab etme hakkını kendinde bulamaz . Dediğim gibi buna ben de dahilim . İslam'ı yaymak için yapılan onca savaşta şehit olanlar bire biz bire kardeşim. Bir de dinden çıkma küfre gitme vs . Nasıl yani ? Kafatasının içine beyin bahseden Allah beni düşünmekten mi men edecek sorgulamayan mı ? Buna kim engel olabilir . Sorgulamayan cahilden korkun İslam adına . Ben kendi payıma dinimin güzelliğini anlatıp ikna edebilecek donanıma sahibi çok şükür . Milyarlarca insanın göz retinasi birbirinde farklı , fikrinin algısının aynı olması mümkün mü sizce ? Mezheplerin ortaya çıkması . Hizipcilik. Dinin neresinde var ki ? Sirf seyid olduğu için aklı iradeyi teslim edip tövbe alma ritüeli dinin neresinde kitabın neresinde var ki kalkıp bana burada tövbe et diyebiliyor insanlar . Dini bütünlüğü sağladığı iddia edilen tarikatların içinde dönenler zaten küfürdür . Ha gitmiş kilisede günah cikarmissin ha gitmiş birinin elini eteğini öpüp tövbe almışsın . Yahu Allah'tan başka kimin haddine insanoğlunun tövbeleri o bağışlamak bağışlanması yolunu açmak . Peygamber efendimiz kızına dahi yardım edemeyeceğini buyurmusken ?
|
Kardeşim üşenmedik önceki bazılarını tekrar okudum son yazdıklarınıda hata bendedir dedim tekrar okudum şuan genel dini bir kitabı okuyacakken senin yazılarını okuyorum üşenmeden bak kardeşim yazdıklarımı dikkatlice okumani tavsiye etmekle kalmıyorum bilakis oku diyorum ...
Sen ne dersen ne söylersen şöyle iş şeriat kurallarına göre geçerlidir kuran-i kerim, hadisler , ehli sünnet alimleri ,ve 4 hak mezhep alimleri ışığında okumak ve bilgilenmek icap eder sana delil getir konuş diyorum sen yorum üzere yorum ekliyorsun banane kardeşim verdiğin alakasız örneklerden meselemiz ayrı senin dediklerine fetret ehli denir hani balta girmemiş ormanlarda yasayanalr varya islam alimleri derki onlar hz ibrahim gibi düşünerek rablerini bulsunlar kimileri derki onlar öldükten sonra rabbi katında bakılır yaptıkları iyilik ve kötülüklere bakılır ona göre cennet veyahut cehenneme atılır ...
Kalkmis çocuktan bahsediyorsun şeriatta çocuklar ergenlik yaşına kadar amel defterinin günah kısmı açılmaz açılmadan öldüyse ilk önce cennet ila cehennem arasında arafta kalırlar bi müddet sonra rabbimiz rahmet eder ve hıristiyan ergenlige girmemiş çocuğu veyahut bu minveldeki diğer çocukları cennetine alır .
Diyorsun ki sonradan müslüman olanlar onara bisey demedik ki abi ne mutlu onlara
Melek görme olayına gelince rabbimizin taktiği diyelim çünkü alimlerin fetvalarını yalanlayıp delalet diyorsun yok hata etmişler diyorsun yapma kardeşim
Aynı zamanda dini vecibelerini yapanlar cehenneme girer doyorusn kardeşim sana hadis getirdim delil olarak sen daha ne konuşup yorum yapıyorsun anlam veremedim
Kısacası hangi mezhebe tabisin kardeşim ona göre konuşalım senin ile ...