28.11.20, 16:33
|
|
Bilgili Üye
|
|
Etiketlendiği Mesaj: 3576 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
|
|
Alıntı:
umutkarsu Nickli Üyeden Alıntı
Kardes bır sey danısabılır mıyım, bızım aılecek tanıdıgımız evlı bır arkadas var, sorunları var, ılım sahıbı bır kısı ona 7 tane kagıt hazırlamıs, gunler yazıyor uzerınde pazar pazartesı dıye. kagıda şunu not etmiş
arabi ayın pazar gununden baslamak uzere her kağıt kendi gününde ateste yakılacak. kağıtlar içine 7 adet karabiber konarak yakılacak
1) şimdi bana önce arabi ayı sordu, yardımcı olmaya çalıştım ama gerisi için sana da danışalım, bu notta arabi ayın İLK pazar gunu denmemiş, acaba unutmuş mudur İLK demeyı yoksa arabı ayın ıcındekı her pazar iş görür diye mi anlamalıyız?
2) kağıtları yazan adama sormuş nedır bu arabı ayın pazar gunu dıye, hoca da ona telefonda bu pazar degıl, sen arastıracaksın hangi gün oldugunu ama bu pazar degıl demiş. buradaki arkadaslar daa herkes bu pazarın da arabı ayın bır pazarı oldugunu soyledı, hocanın dediği lafla kıyaslayınca neyı hepbırlıkte gozden kacırıyoruz onu sana da herkese de sormak ıstıyorum.
3) sımdı dıger yandan aksam ezanından sonra diğer gün baslar dedıgımız olay hepımızın kafasını karıstırıyor. PAZAR YAZAN KAĞIDI arkadaşım cumartesı aksam ezanından sonra mı yakması lazım yoksa cumartesiyi pazara bağlayan gece saat 00:00 dan sonra mı yaksın yoksa pazar günü akşam ezanından sonra mı yaksın ya da pazar akşam ezanından önce mi yaksın?
4) Bu karabiber olayını nasıl yapacak? kağıta karabiberleri koyup dürüm gibi sarıp çakmak mı çakacak, yoksa tencereye koyup kağıdı krep gibi zemine dumduz yatırıp yatırdıgı kagıdın ustune tane karabıberlerı dızıp alttan yemek pısırı gıbı ocagı mı acacak? nasıl bır yakma bu buna da yardım edemedım sana ve herkese sormus olayım.
ama her seyden once cozmemız gereken soru, bu arabı ayın pazar gunu mevzusu yani ilk uc soru.
|
hocanin verdigi uygulama ne icin yapiliyor,problem nedir?