Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
islam su an dunyada cok parlak durumda,seriatla yonetilen bir cok musluman ulke varda,bunlarda dunyanin gidisatini elinde tutuyorlarda ben baska bir dunyadami yasiyorum diye sasirdim, adamlar musluman dunyasini oyuncak oynar gibi oynuyorlar,bu ulkede 5 vakit namaz kilan insan sayisi % 8,cumaya giden % 35,oruc tutan %32 ,sokaktaki genclerin % 70 i gusul abdestini bilmiyor,insanlar kelimeyi tevhidin anlamini bilmiyor,ben gecen ay bir yardim isine destek olmak icin Mali ve Moritanya ya gittim,acliktan hergun onlarca kisi kiliselerde vaftiz olup din degistiriyor,olmemek icin,18-20 yasinda misyonerler kol geziyor,bir tane musluman kurulus yok,kurban bayraminda dagitilan 2 kilo etle olmuyor bu isler,hele hayal dunyasinda yasayarak hic olmuyor,son 2 senede bu ulkede deist sayisi nufusun % 5 i olmus,biraz dunya gerceklerini gormek lazim,oyle oturdugumuz yerden ruzgar yapmayla,yakin cevrende gordugun 3- 5 kisiyle hayale kapilma,soyle olduk boyle oldukla olmuyor bu isler,neyin karamsarligindan bahsediyorsun soylediklerimin hepsi hakikat tabi karamsar olurum,musluman Allahi unutmus,kitabi unutmus,tek derdi para olmus....
|
Yazdiklarini baştan aşağıya okudum .Kardeşim anlattikalrjn gene onlar gibi olanların biz müslümanların çıkarttıkları sağma.sapan analizler hiç-bir zaman inanmadım öyle şeylere bu saatten sonrada inanmam mantıklı ol kardeşim analizi yapan kişi kriterleri ne benim yaşım daha 23 ama binlerce insan ile tanıştım çoğu çok güzel inanalardı tanjdkgkm vakıflar var dediğin yerler olmasada kendilerine göre güçleri nyettigi yere kadar yaşım götürdüler bizatihi sahidim ALLAH hamd olsun bizde ordaydik
En büyük açığımız islam ilmini öğretecek hocalarım sayısının az. Olmasından kaynaklandığını fark ettik bize(hocalarım )düşen kendimizi en iyi şekilde ilim ile donaltarak daha sonra yüzlerce binlerce belkide milyonlarca islam alimleri yetiştirmek ne kadar çabalarsak o kadar aşiretimiz mamur olur ...
Hocalarımın fiyatı da ilim öğreterek moritanyali abim var adam.dedigimie bakma kendisi şeyh halifesidir çok mütevazı bir alimdir ve onun anlattıklarına göre türk yardım kuruluşları oraya yardım götürüyor ve kendisi bulunduğu bölgenin vakıflar ile iletişimini sagliyan kişi onun ile uzun yıllar aynı yerde çabaladık konuşup yeri geldi tartıştık onun .yakındı en önemli nokta turkiyeden yardım geliyor ama misyonerleri taklit ediyorlar buda bizi uzuyor derdi .
Aynı abim maliye gider gelir sürekli ordaki durumlarida anlatırdı bana
Kardeşim umudunu kaybetme elinden geldiği kadar çabala bana soruyorlar git islam ilmini daha da geliştir ki nefsimize uymadığınız çoğu zamanımız hocalarımızın dizinin dibinde geçiyor ve ne yapican havvas ilmini sen ne cevap verirdin benim yerime ?
Empati kur neden bugün bu sitedeyim deden seninle muhabbet ediyoruz neden sadece ve sadece musallat olayından kurtulmak yerine burada ki hocalarımızdan havvas dersi vermesi için mesajalar atıyorum...
Riyadan kibirden rabbime sığınırım . ALLAH affetsin bizi
Yaşın ne ehemmiyeti var mübarek abim hürmetler ederim sana 90 yaşında Eyüp Sultan varmadı mi bizans surlarına islam alemi karmaşık haldeyken ellerinden öperim saygısızlıgimi gençlik ve tokluğuna ver herşeyin hayırlısı dualarını eksik eyleme bizlerden ...