Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
zaten kaybetmissin,kazaniyorum mu zannediyorsun,adamlar heryeri hallac pamugu atiyor,40 sene once dunyada 1.5 milyar musluman vardi hala ayni sayi,budist sayisi gecmis musluman sayisini,buradan konusmakla olmuyor,fiiliyat gerekli varmi! arakandaki yakilan muslumanlar icin kac kisi gitti yardima,bizimki hayal pesinde konusup ancak lak lak etmek,kazandik kazaniyoruz,her yere hakim oluyoruz safsatasi,zaten bundan sonrasi hadislerde var son asamadayiz,
|
Kardeşim bu söyleşilerin senin bakış açın senin aynı düşünceleri paylaşmıyoruz çünkü ALLAH yolunda olkanalr her zaman bedel öder kim fazla çile çekerse bu uğurda o kadar mükafatı fazladır müslüman asla umudunu rabbinden yutirmemelidir yese düşmemelidir söyleşilerin çok yanlış böyle konuşma beklemezdim marifet bardağın dolu tarafına bakabilmektir .
2 kuruş paramiz değer kaybetti yıllardır ajanlarında siyonistlerinden iç ve dış minnaklardan izdirabimiz var ama yenilgiyi kabul etmiş de değiliz
Bu arada cihat demek sadece git ol savaş ile olmuyor kardeşim
Peygamberimiz (s.a.v) savaşa giderken alime bir sahabe bende gelem efendim yardım eder şu taşırım yaralarınızı sararım der peygamberimizin cevabı sen medine de kal ilim öğret şehadet sana nasip olacak İNŞALLAH
Bu gün bir baba ALLAH rızası için kendisine verilen emanet olan eşi ve evlatları için çalışmaya gider işteyken ölürse şehittir rabbimizin katında
Demek istediğim mehdi a.s gelene kadar herkes önce kendini sonra neslini yetiştirmekle mukelleftir mehdi a.s asker yetiştirmek gerekir malubiyeti kabul edemez bir asker anmıyorsundur kardeşim amacım yermek veya hakaret değil ama yüzlerce insanın görebileceği mesajlarda karamsar yazılar yazmak müslümana yakışmaz...
ŞUNU DA asla unutma kardeşim ahir zamandayiz herkes uzerine düşeni yapmalı dürüst ve namuslu islamin ve imanın farzlarını kabullenip yapan toplum olamasak da bireyler olmak farzdır bizlere herkes kendince yapabilgldigi kadar ahk yolunda çabalamalıdır
Said nursi k.s ye bak hiç pes etti mi hiç kaybettik dedi mi tam aksine yeri geldi daveti yeri geldi siyaset yaptı yeri geldi alimler yetiştirerek islama hizmet etti bize düşen bu savaş olsa yardımcı olmak alim yetsitirmek ve en önemlisi kendimizi yani nefsimizi terbiye etmek kardeşim ...
Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
su,kucuk cihad tamam buyuk cihad nefisledir uydurma hadisine inanmayin,muslumani cihaddan alikoymak icin uydurulmus bir hadis,inanmayanla savasmaktan daha buyuk cihad olurmu
|
Kardeşim . O kadar yazı yazdım takıla takıla o söze mi takildim velev ki isnadı peygamberimize uzanmamış olsun bu genede sözün hak bir söz olduğunu yalanlamaz ki nefsi terbiye mi daha zor cihat mi daha doğrusu nefsi terbiye erişemeyen kimse asla cıhata gidemez canı tatlıdır nefsi ağır basar gitse bile sabahtan kacar
Ne zamandan beri müslümanlar sayı ile değeri ölçülmeye başladı kardeşim bu konuda da yanlışsın mesele sayıyı çoğaltmak değil önce kişilri sonra toplumu düzenlemektir islam yoksa 8 milyardan 7 side olsa ne yazar ki
Bedirde 313 sahabi
Ugud da
Hendekte
Veya nice nice savaşlarda sayılari azdı müslümanların içinde yuzlerce munafkk .vardj ama sonuc degismedi kazanan ALLAH yolunda olanlardi ...
Seninde inancın bu yönde olsun kardeşim ne olursa olsun İNŞAALLAH biz kazanıcaz fark kim ne kadar destek olursa o kadar rabbimize yakın olur cennette vesselam ...