Alıntı:
sanem Nickli Üyeden Alıntı
Selamlar arkadaşlar, son zamanlarda büyüklerim şu kızın kısmeti çıksında evlendirelim der durur. Lafı eveleyip gevelemeden konuya geçeyim.
Benden 16 yaş büyük çok saygın bir kişi, kısmetim çıktı.Ben de reddettim. İki sene kadar önce bu beyfendi yine konuşalım, görüşelim diye niyetini belli etmişti ve ben yine reddetmiştim.
Soruma gelecek olursak arkadaşlar, yaptığım günah mı? Hiç oturup çay içmeden karar veriyorum. Uygun olmaz diye karşılık veriyorum. Ne yapmalıyım?
|
1000 yıl öncesinde yaşasaydık evet 20 yaş bile çok olmayabilirdi ama artık kuşak farklı diye bir şey var her şey hızla gelişiyor 16 yaş büyük birisi sizden ne yaparsanız yapın eski kafalı olmaya meyilli olacak.
Kaç yaşında olduğunuzu bilmiyorum zaten evliliği başkaları dedi diye biriyle görüşüp karar veremezsiniz laf olsun diye evlenilmez, başkası istedi diye evlenilmez.
İlk önce insan neden evlenmeliyim diye kendini sorgulayıp ona göre evlenmeli şu an bilip bilmediğimiz o kadar kötü evlilikler var ki sadece aile ve çevre baskısı yüzünden tanımadığı belki sevmediği kişiyle evlenmiş, sonucunda çocuğum var boşanamıyorum diyip adamın psikolojik ya da fiili şiddetine maruz kalan.
Bir insanın kendi yuvasının olması güzel bir şeydir ama bu çevre istiyor, yaşım geçiyor, bundan daha iyisini bulamam diye yapılan evlilikle olan yuva değildir.
Yaşınıza, kültürünüze, kendinize kimi uygun görürseniz onunla görüşün zaten evlilik olacaksa Allah ısındırıyor kalbini.
Ama tanışır tanışmaz sözlenme bir insanı tanımak için en az 6 ay gerek ilişki ve evlilik uzmanlarını dinle çok güzel fikirler veriyorlar bir insanı tanımak için sevgiliyken ya da nişanlıyken yaptığı bazı küçük hareketleri kimi insan göz ardı eder evlendikten sonraki davranacağı şekli gösterir.
Bir canımız var bunu sevmediğimiz, bize kötü davranan biriyle geçirekcek kadar uzun değil ömür.