10 Yıl İçinde “Tele-Işınlanma” ile İş Yerimize veya Seyahate Gidebileceğiz
Mark Zuckerberg, 2030 yılına kadar başkalarının evlerine ve işyerlerimize ‘ışınlanabileceğimizi’ söyleyerek çalışmalarını anlattı.
Facebook CEO’su, bir çeşit artırılmış gerçeklik (AR) teknolojisiyle yüz yüze toplantıların yerini mümkün kılınan sanal konferanslarla değiştirmeyi planladığını söyledi.
Zuckerberg, “İnsanlar gelecekte belki biraz daha az seyahat etmek ve bunu daha verimli bir şekilde yapmak isteyecekler. Ve bu sırada yola çıkmak veya işe gidip gelmek zorunda kalmadan bir yerlere gidebilecekler” dedi.
Açıkçası, bu gözlükler bizim için bir nevi araba ve uçak gibi olacak” diye ekledi.
“Daha fazla ışınlanma, sadece kişisel olarak işe gidip gelmeyi ve bizi bireysel olarak zorlayan şeyleri ortadan kaldırmakla kalmayacak, bunun toplum ve genel olarak gezegen için de daha iyi olacağını düşünüyorum. ”
Sosyal medya firmasının lüks gözlük üreticisi Ray-Ban ile ortaklaşa ürettiği ilk akıllı gözlük ise bu yılın sonlarında piyasaya sürülecek.
Bununla birlikte, bunlar görsel bir ekrana sahip olmayacak, ancak cep telefonunuza bağlı ses kontrollü bir sisteme sahip olacak.
Bay Zuckerberg yaptığı açıklamada ‘Bu akıllı gözlük insanlara harikulade kullanım imkanları sunacak’ dedi.
Birini aramak veya görüntülü sohbet etmek yerine, sadece parmaklarınızı şıklatıp yanına ışınlanabilirsiniz.
“Ve sen bir anda orada oturuyorsun ve onlar da kanepelerindeler ve sanki sen de oradaymışsın gibi hissediyorsun.”
Artırılmış veya sanal gerçeklik temelli ışınlanmanın bir avantajı, yolculuk sürelerini ortadan kaldırırken aynı zamanda iklim değişikliğine katkıda bulunan fosil yakıt emisyonlarını azaltmasıdır.
Bu tür bir teknoloji, günlük işe gidip gelmenin doğasını temelden değiştirerek, insanların istedikleri yerde örneğin, daha uzak veya uygun fiyatlı bir bölgede yaşamalarına ve gerektiğinde iş yerlerine sanal olarak “ışınlanmalarına” olanak tanıyabilir.
Akıllı gözlüklerin uygulanabilir olması için 70 gramın altında olması gerekir ve bunun için daha yıllar var.
Apple, Google ve Microsoft dahil olmak üzere diğer teknoloji firmaları da, bir sonraki büyük bilgisayar arayüzünün ne olacağının görünümünü ve hissini tanımlamayı amaçlayan artırılmış gerçeklik teknolojisi üzerinde çalıştıklarını ortaya çıkardı.