Alıntı:
CahCahi Nickli Üyeden Alıntı
Senin mezhep sorunun var.Ne yapılacağını biliyorsun demek imamı azamun tagutI siatemlerle mucadelede vaaz ettiği ahkamI bilmiyorsun yada kabul etmiyorsun demektir. Yönetim Kur'an'a muhalif lakini ülkemiz Darü'l islamdır. Bildigimi ima ettiğin şey fitnedur. kastettigini biliyorum lakin yol o değil asla. Bu şia hükmü ve kafasidir ehli sünnet şiddetle karşı çıkmış. Şeyh sad ile Said Nursi bu meselede içtihat farki ile farklı yol seçtiler. ... Peşinde olduğun yol kafir ve munafiklarin tam istediği yoldur. Demokrasi vb... taguti siatemlerden şeriata geçiş ve bu sistemlerdeki yönetici ve halkın durumu hükmü ile ilgili konuyu sen aç. tartışma çıkarıp beni kizdirmazsan yolu anlatırım. Dış dünyayı bırak kendi içine dön. Fethedilecek hersey içerde. içte Fethini ger ejlestirememisler dışarda fetih değil ancak kargaşa çıkarır. Şu kahir ekseriyeti fasık olan Türk toplumu nefisleri hevasina hurriyet bahşeden Kur'an'a muaruz yönetim altında kendi isteğiyle dinin ahkamina tabi olmuyor da Rllqhin kanunu hakim olunca birden topuz kokusuyla mi uyacak. sayısız misallerden sadece çoğu sahtekar muhasebecilerin hali şahit ki o gün zekati vermemek zinqyo gizli yapmak ve bugün olmayan sinsi çok günah ve sapkınliklara girecegini hadislerin de ihbariyla şimdiden görüyorum. Şimdiki kafirler hukmullah cari olduğunda munafik olacak. çoğu camiye gelecek mslumanm diye. munafuk kafirden eseddir. baktım burda yazmaya baskamisim. böyle olmaz. zavallı anasını döven zalim bir babaya karşı yardım isteyen bir kardeşin açtığı konuda konu nerelere gitmiş. imas hoca bakıyorum sen çok konularda konuyu ahkami kuraniye ve yonetime siyasete getirirsin. Bu hastalık Kur'an'da ve sunnette tedavisi var. lakin okuduğun kitaplar kuran ve sünneti yanlış yorumlayan yarım alim dolayısıyla zararlıkişilerce yazılmış birkismi.Biz alım değiliz ki bizden çok bilgisi olan o bidat kafalılari tartalim. on cumlesinden 9 u doğru fakat şu biri yanlış diyelim. Ben derim tashih ederim lakin ehli sünnet alim ve muctwhidlerinin verasetI nubuvvet muhakkiklerinin ve sünneti seviyenin muhafizi mesayihin yardımı ile. bazen kizdigimda istimdat ve müjde niyetiyle elime gelip yazdığım da ehlullahin kesfiyatidir tam yada zamanında çıkmaz çoğu levha ezelI ve Mahfuz konularına ittilada bahsettim. ArifI villa iki zat tanırım soylemezler tek kelime. ümmetin şiddeti ihtiyacındandir şu bahsettigim onu da çok görme zira ekser zulmette düşe kalka gider ta boğulur. muhtaclara nur göstermek de kalbe ferah vermek için. kusura bakma sen de şikayetçisin uzun yazdigimdan. konuyu aç yazalım ora. Bu dahi havas konusudur. Siyaset-I islamiyenin yüksek bir mevzuu zira
|
bak yine eski haline dondun,cogu kisiyi itikatsizlikla imansizlikla itham ediyorsun,banada simdi mezhepsiz diyorsun,sana saygi duyuyorum diye haddini asma,ben senden mezhep ogrenecek degilim ehli sunnetim hanefiyim bakarsin yarin maliki olurum,futursuzca konusma devamlida saidi nursiyi ovup durma,sozleri soylenecek 10 larca evliya var,sen sev fakat kimseyi sevmeye zorlama,o zaman sana sunu sorayim kaba tabir hokkabazlik yapmadan cevap ver saidi nursi niye hic cuma namazi kilmadi sebebi neydi,eger oyle durmadan bir zati oversen onlarca icinden cikamayacagin soru alirsin insanlardan,yine soyluyorum sen sev,ama evliyalar genelde esittir hep birini ustun gormek hatadir,diger konuda niye sadece imami azami baz aliyorsun,diger 3 mezhebin imamlari ve cumhurun ortak karari nedir? islami hükümlerin geçerli olmadığı, bilakis küfür ahkamının hakim olduğu bir bölge veya ülkenin adıdır.