Alıntı:
umutkarsu Nickli Üyeden Alıntı
"Kadın isyan eder sirretluk yaparsa önce erkek nasihat eder duzelmezse 3 gün yatağıni ayırır. yine düzelmezse erkek karısını mahrem olmayan yerlerine hafifçe vurarak dover."
kardesım sen ne dıyorsun....
|
Ben demiyorum. kuran diyor. Dinini ülkede com sayıda bulunan ve kadınları yoldan çıkarma çalışma hayatına dahil etme bozma peşindeki munafiiklardan öğrenenler tevbe edip doğru kaynaktan öğrenin. kadını sakindirmak amacıyla mahrem yerlerine hafifçe vurarak dövmek var. Bu tavsiye değil emir. kıtanın emri lakin bunun şartları da var. O dövme dövme bile sayılmaz bunu izah ettim başka yerde. artniyetli olanlar namaza yaklaşmayın ayeti gibi bunu da tevil eder. zaten ulema-is şu çok. Önceki yazımin tamamını okuyun.Kur'an'a mustafa edip tesettüru kaldırmaya kadınları sefahet ve is hayatina teşvik eden kanunları Ella yerle bir etsin.
الرِّجَالُ قَوَّامُونَ عَلَى النِّسَاءِ بِمَا فَضَّلَ اللَّهُ بَعْضَهُمْ عَلَى بَعْضٍ وَبِمَا أَنْفَقُوا مِنْ أَمْوَالِهِمْ فَالصَّالِحَاتُ قَانِتَاتٌ حَافِظَاتٌ لِلْغَيْبِ بِمَا حَفِظَ اللَّهُ وَاللَّاتِي تَخَافُونَ نُشُوزَهُنَّ فَعِظُوهُنَّ وَاهْجُرُوهُنَّ فِي الْمَضَاجِعِ وَاضْرِبُوهُنَّ فَإِنْ أَطَعْنَكُمْ فَلَا تَبْغُوا عَلَيْهِنَّ سَبِيلًا إِنَّ اللَّهَ كَانَ عَلِيًّا كَبِيرًا.
“Allah’ın insanlardan bir kısmını diğerlerine üstün kılması sebebiyle ve mallarından harcama yaptıkları için erkekler kadınların yöneticisi ve koruyucusudur. Onun için sâliha kadınlar itaatkârdır. Allah’ın kendilerini korumasına karşılık gizliyi (kimse görmese de namuslarını) koruyucudurlar. Baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve (bunlarla yola gelmezlerse) dövün. Eğer size itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın; çünkü Allah yücedir, büyüktür.” Nisa 34