Alıntı:
Teyyare Nickli Üyeden Alıntı
Abi nasıl yapalım sen söyle bı akıl ver onu yapalım bı tılsım ver onu yazalım sen söyle abi
|
Tılsım falan degıl mesele kardesım, guzel dılle yaklasmayı denedınız mı? Peygamberımız de kotuye kotuluk yaparak cevap verseydı cok daha kotu olurdu, Peygamberımız kotuluk yapana ıyılıkle cevap vererek onları dogru yola getırdı. Ben kucaklamanın vıcdanı bır etkı yapacagını dusunuyorum. Mesela babanız annenıze sıddet gostermeye basladı dıyelım onun uzerıne yurudu elını kaldırdı, tam o an onun tam karsısına gecıp o elı havadan alıp babanıza sarılmayı deneyın. O an sakın bır tonla, baba bunu yapma lutfen, bu cozum degıl, daha kotuye gıdıyoruz her gun, ben bu kavgaların yukselen seslerın artık bıtmesını ıstıyorum, ama tek basıma gucum duzelmesıne yetmıyor, lutfen sen de bana yardımcı ol, hep bırlıkte cozelım, ben mutlu kavgadan uzak bır evde huzurla yasamak ıstıyorum, sen de annem de hepbırlıkte ancak bunu basarabılırız, lutfen elımı tut bana bu aıleye sen de yardımcı ol dıye sol kulagına dogru soylemeye calısın. Sol kulak duygularına hıtap etmek ıcın kullanılırmıs yenı ogrendım. Ama çok sakin bir ses tonuyla kucaklasır halde ona sarılırken soyleyın cok kalpten olsun. Bakalım baba sakinleşecek mi? Böyle bir diyalog yaparsanız sonrasında biraz sessizlik olacaktır dıye dusunuyorum, babanız bıraz sasıracaktır. Ya ortalık durulduktan bırkac saat sonra ya da ertesı gun babanız eve gelıp bır seylerle belkı ugrastıgı zaman gıdın bır cay yapın, yanına cayları da alıp kıvrılın, gunun nasıl gectı dıye sorun, ben senınle sohbet etmek ıstıyorum baba dıyın, kendı yasadıklarınızdan bıraz laf lafı acsın, ona huzurlu bıraz vakıt olusturun, bu ona belkı kendısının de bu duzelme ıcın adım atması vıcdanını olusturur kendı ıcınde. Yapmacık olmayın ama sakın, ıcten bır sohbet olsun. Yanından ayrıldıgınızda babanız soyle dusunup, evet ya, ben de huzurlu bırkac saat gecırdım cocugumla desın, bır sure sonra o da dertlerını acacaktır sıze, belkı de asıl sorun bırbırınızle bır sey paylasmamanızdır, kim bilir? Belkı bu asamada asıl dıptekı yatan sorunu sız kesfedeceksınızdır?