Alıntı:
mekan58 Nickli Üyeden Alıntı
biz şunu da dememişiz , burada herkes avam da biz pek yüksek makamlar üzereyiz biz avamdan üstünüz dememişiz hâşâ. Belki avamdan da aşağıyızdır.
Nice insanları Allah Teâlâ gizlemiştir halk içine. Gerek burası gerek başka yer.
Kim nereden bile kim ne hâl içinde.
biz tamam olduk tamamen birçok batıni bilgiye vakıf olduk şöyle olduk böyle haldeyiz aman siz de kendinize dikkat edin dememişiz. İrşada çıkmamışız siz nasıl iseniz bizde öyleyiz belki daha aşağıda olada biliriz.
Biz bişey bilmiyoruz kardeşim.
Biz ne dediğimizi de belki bilmiyoruz amma demişiz ki halk içinde insanları zor duruma getirme olasılığı olan konular daha özen ile ve dâhi güzel cümleler ve en mükemmel kıyaslar veya hikayeler ile seçilerek konuşulması yarar sağlar.
|
bizde bundan bahsediyoruz ben batına inmeyin hocam der iken hocamız batıni ilimlerde pir ve yahut alimi olduğunu kast etmedim. burada ilmihal seviyesinde bilgisi olmayanlar var benim gibi ben onlar için yazdım o kelimeyi biz zaten kendimize bir makam mevki mertebe benzeri bir konum atfetmedik biz bu dunyadan hiç birşey istemiyoruz bizim yolumuzda istememeyi istemekte bir istektir o bile istenemez. Biz daha elifi bile sökemedikki batıni ilimler ne haddimize.
Celcelutiye hocamızın bilgi birikimi çok kendisi belki batini ilimlefe vakıftir ben kendisi ile konuşuyorum zaten o sebep ile yazdım velhasılı kelam biz acizler kim ilim bilmek kim. selamet ile