Bakın size enterasan birşey anlatacağım.. Dağ başlarında dağ keçilerinin dahi zor dolandığı yerlerde tek mezarlarolur bu büyük mezarı ise; anladık herşey olabilir de çocuk mezarının ne işi var.. Çocuk anasının koynunda gider ölürse hiçbir ana da orda mezar kazıp gömemez bunu ne fiziken ve ne de ana yüreği ile yapması mümkün değildir değil mi arkadaşlar Yaratılışa aykırı ama Volcan içi ise olur çocuk mezarı büyük paranın hem müjdesinin cüzdanıdır ve hem de nişanesidir. Eski medeniyetlerin Hak dinlerini bilmediği veya tanımadığı dönemlerde güneşe tanrı aya tanrı diyen kralların son olarakta kendisini tanrı ilan etmesi sonucu bu tür egoist krallara tek mezarlar yapılmış ya höyükte ya tümülüste veya yerin 6 metreden başlayan ve 30 metre derinliğe varan yerlerde lahit mezarları var.. Bunun haricinde hiçbir toplumda tek mezar olayı yoktur. mezarlıklar genelde umumi kullanılmıştır. Bu müslümanlar içinde diğer dinler içinde uygulamada hep aynıdır. Ama bakıyoruz tek mezar bu mezarlarda hep dağ başlarında ama kaybolmayacak tabii doğal özellikli noktalarda evliya olan kişilerin bakıyorum islamiyet tarihine hep etrafında talebeleri var, evliya hazretlerine bakıyorum hep imamlık yapmışlar...müslüman meftasy ne kadar çok ziyaretçi ile helalle?ir ise; manevi huzura varaca?y inancynda de?ilmiyiz... kaldı ki bu evliya yani (Allah'ın sevgili kulu) zaten dağın tepesinde dikenler altında kocaman taşların altında Cenab-ı Hak sevdiği kulunu bırakmaz diye düşünüyorum arkadaşlar..
|