Alıntı:
CahCahi Nickli Üyeden Alıntı
Daha onceki yazılar anlaşılsa bu soruya gerek duyulmazdi.
Sebeplerke kayıtlı dua ve sadaka ile degisen bir kader var.Bu levhi mahfuzda başında Besmele yazan ve Kur'anin da yazılı olduğu o mahfuz levhada işlenmiş ve yazılıdır. Bu yazım şekli bizim yazılardan cok farkli olduğunu başka yerde izah ettik. Bir de hiçbir şekilde değişmeyen sabit bir kader var o da levh-i ezelide yazılır. Ira cik nadir evliyanin nazari çıkar. Asfiyalar bikir söylemez. Nefsul emirdeki hersey asıllar kökler değişmeyen kafer orada yazılıdır.levhi mahfuzdaki kaderin bur kısmı ezel levhasindaki ike aynıdır. Bir kader var ki dya ile sadaja ile inun degismesi icin hiçbir caba gisterilmemis o ayni iki levhada dam burada caba göstermek dahi fiili dua hukmunde olduğu icin duadan cok geniş birmana ziihne gelmeli. Inceki yazıları okumadiniz yada anlamadınuz ve asıl merak ettiginiz soruyu sallayıp cevap ararsiniz belki. Öyle olunca böyle oluyor anahtar kilit uyuşmazlığı bazen. Cevao yukarda esasen. Formülu alayım problemi ben çözerum dersiniz. Formül verildi. Başka bise varda kadere dair hertürlü sorunun cevabi var. 13. Ve son muctehidin bu konuda yazdığı 6 sayfalik kader risalesinde her musk ül hal olmuştur
|
Alah razi olsun tesekkur ederim önceki yazinizda evet anlamadim simdi daha iyi anladim cok saolun risaleleri anlamiyorum malesef