16.10.20, 03:19
|
|
|
Etiketlendiği Mesaj: 204 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
|
|
Alıntı:
Nurettin Nickli Üyeden Alıntı
Güzel soz, Hüsn-ü lisan, hitabet iradeyi sakatlamaz yalnız. Gonlunle ikna edebilirsen gecer akcedir.
Sen birini tatli dilinle ikna ediyorsan, gönlüne, zihnine hitabetmissindir o kadar.
İnsan ömrü boyunca düşünür, öğrenir, tecrübe eder.. yaşadıklarıyla şekillenir. Öğrendikçe anladiklarin, ikna olduklarin/olabildiklerin değişir. Bir nasihat bin musibet meselesi bir yana, bazen bir duru söze kanar insan. Rabbimin tartısı muazzam, şüphesiz.. gel gör ki tatlı dille kandırmaksa bahsettiğin, vardır elbet onun da bir karşılığı ama ikna etmekle büyü yapmak bambaşka şeyler
Lakin hiçbir büyünün birini ömür boyu yanında tut(a)mayacağı konusunda fiiliyatta kötü örneklerini görmüş olsam da su sekilde katılıyorum.
Biri seni sevmiyorsa sen yaptıklarınla bir algı yaratıp yanında tutuyorsan girdiğin günah, çaldığın yasam bir yana sadece kendini aldatmış olursun diye düşünüyorum.
Rabbimden dilemek, dua etmek başka.. birinin hayatinin yolunu değiştirmek bambaşka
|
Yahu konu o mu sayın @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] -))
Hayır üzre bir mesele ile ilgili tatlı kelam edilerek birini ikna etmeyi bu konuda emsal konumuna getirmeyecek kadar da kapasitemiz var da -)
Neyse ben not düşeyim de.
Konu birilerinin yalanlarını allayıp pullayarak pazarlaması. Yani tamamen yalan pazarlamak üzere eğitim almak vs gibi durumlardan bahsediyoruz.
|