Alıntı:
Erzurum Nickli Üyeden Alıntı
İradeye etki meselesi karışık bir mesele aslında.
İnsan insanın iradesine başka biçimlerde de etki ettiği durumlar yok mu? Konu sadece vefk tılsım büyüye mi kaldı?
Etkili konuşmak, hatiplik dediğimiz mesele iradeye etki değil mi mesela?
Yada bir çok ruhsal güçlenme, güçlendirme meditasyonları var...
Yada telepati meselesi var...
Yada aurası güçlü bir insanın bir başkasını baskılaması meselesi de var... Var da var. Bunların haramlığı hiç tartışılmıyor...
Örneğin hüsnü kabul uygulamaları. Yeri gelir hayat kurtarıyor. Bu iradeye etki değil mi mesela?
Var da var tonla uygulama.
Burdan yola çıksak bunların hepsi haram o halde? E bu sefer de ilmi olduğu gibi kaldırıp atmamız lazım...
Yada topluluğu etkileyince haram değil fakat bir kadını etkileyince haram... Ki kişisel görüşüm alayı haram.
Ben haram helal tarafını da geçtim ciddi psikolojik hasarlar bırakıyor o saydıklarının tamamı.
Hepsi etkili. Sıkıntı yok. Hiç biri bir ömür boyunca seni sevmeyen birini yanında tutmaya yetmez fakat bunu da bil.
Büyü tehlikelidir. Vefk ile yapılanın da hiç bir farkı yok. Fark meteryallerde. İslami argümanlar kullanmak niyeti de sonucu da halis kılmıyor. Dua ve okuma da diğerlerinin isabeti oranı kadar Allahın dilemesine bağlıdır fakat şirke girilmemiş olması hadiseyi masumlaştırır.
Etki bakımından hepsi Allahın nasip etmesi ile orantılıdır.
|
Güzel soz, Hüsn-ü lisan, hitabet iradeyi sakatlamaz yalnız. Gonlunle ikna edebilirsen gecer akcedir.
Sen birini tatli dilinle ikna ediyorsan, gönlüne, zihnine hitabetmissindir o kadar.
İnsan ömrü boyunca düşünür, öğrenir, tecrübe eder.. yaşadıklarıyla şekillenir. Öğrendikçe anladiklarin, ikna olduklarin/olabildiklerin değişir. Bir nasihat bin musibet meselesi bir yana, bazen bir duru söze kanar insan. Rabbimin tartısı muazzam, şüphesiz.. gel gör ki tatlı dille kandırmaksa bahsettiğin, vardır elbet onun da bir karşılığı ama ikna etmekle büyü yapmak bambaşka şeyler
Lakin hiçbir büyünün birini ömür boyu yanında tut(a)mayacağı konusunda fiiliyatta kötü örneklerini görmüş olsam da su sekilde katılıyorum.
Biri seni sevmiyorsa sen yaptıklarınla bir algı yaratıp yanında tutuyorsan girdiğin günah, çaldığın yasam bir yana sadece kendini aldatmış olursun diye düşünüyorum.
Rabbimden dilemek, dua etmek başka.. birinin hayatinin yolunu değiştirmek bambaşka