"Herhangi bir kadın, mesru olmayan bir sebeble boşanmayı isterse, cennetin kokusu ona haram olur." (bk. Ebu Davud, Talâk, 18; Ahmet b. Hanbel, 5/277)
Bahsettiğiniz sebep yada sebepler meşru degikdir. Hadisi iki defa daga ojuyun. Oysa cennetin kokusu besyuz yıllık yoldan gelir. Buna ragmen vicdanınız ragay degil ve bu forumda yardım arıyorsanız hala ümit var demektir. Ümit esasen en başta ahiret adina sonra da yuvaniz adına.
Kicaniza sitlmecek sözler ve Nasihatler de var. Ina denir size olmaz ki yazalım.
Davadan vazgeçin. Gurur ile insan maddi ve mamevi Kemalattan majr kalır . Şeytanı alimlikten ebedi cehennemdwn daha beter oln kahır axabin sukut ettiren gururdur.
Sahabe evlendiginde u kuruşluk funya metaı da oksa evini ayırırdi. Onin anası babası evinize karismamali sila i rahim harici gelip girmemeli. Olay akli ve mantıki değil hissi. Ayrılmayı düşünen eşlere yuvana sahip cik seni öldürürüm diyen ana babalar şimdi ayırma peşinde. Vallahi zarar edersin baçim. Suz gururunuzu kırın şeytan zell olsun. Mahkemeye çıkın hakim konuşmadan söz isteyin eşinizi sevdiğinizi söyleyin heyet duysun pişmanım kqyinvalimden yuzunden oldu tek isteğim o evime karışmasın deyin. Koçanizda az da olsa sevgi varsa sizi bağrına basar.Din bu sebeple bensanma talebini yasakliyor. Hatta :
Evleniniz, fakat (kurduğunuz aile yuvalarını) talâk ile yıkmayınız. Zira ondan arş-ı İblis arşını suyun üzerine kurar. Sonra da çetelerini gönderir. Bunlardan rütbece en yakın olan (itibarca en büyük olanı), fitnece en büyük olanıdır. Biri gelip, 'şunu şunu yaptım' der. İblis 'hiçbir şey yapmamışsın' sözüyle karşılık verir. Sonra bir başkası daha gelir ve yaptıklarını anlatır; 'karısıyla aralarını ayırıncaya kadar peşlerini bırakmadım'. Bunun üzerine iblis, onu kendine yaklaştırır ve 'aferin sana (sen ne iyisin)' diyerek, iltifat eder." (Müslim, Sifatün-Münafikin, 67. Bu konuda ilgili hadisler için bk. Kenzu’l-Ummal, 9/661-663)
." (Kenzu’l-Ummal, 9/661)
O çocuğun hakkı krndisine canını feda edecek kadar bağlı bir annenin gururuna yem edilemez.
Alıntıda az Karışma oldu. Duz cikarirsiniz inşallah. Kusura bakmayın. Dakin ayrılmayın. Ellah ve Rasûlu sav bütür sebeplerle talaka izin vermiyor. Ömür boyu tokat yemeyin. Bu istişare hükmüne gecti ayrica istişare hukukuna riayet etmemekten de hesaba cekilme yın. Gurur sıgar-ı nefisten gelir. Bunu aciklsmiyacam. Yuvasina gayreti dua hükmüne gecer diye gayretinize havale ettim. Himmet sizde şimdi. Ne kadar hommrt o kadar yardım. Nusret-i Rabbani
|