Kainatta bana göre herşey ilim'e dayalıdır;Marangozluk,İmamlık,Kurani Kerim okumak-yazmak,ruhanilerle sohbet etmek..
Öncelikle şunu söyliyim hocanıza bu soru ile gidip size bu tertibi verdiyse söylicek çok bişeyim yok
Bana kalırsa yanlış yönlendirme yapmış.Habir esması yanlış seçim.Bunun için El Alim esması seçilmesi daha doğru olur..5 Vakit namazlardan sonra selamdan sonra veya tesbihattan sonra yerinizden kalkmadan zikretmeniz daha hoş olur.
5 vakit namazdan sonra 150 kere “Ya Alîm celle celâlühû” zikrine devam edene dünyevi ve uhrevi ilim kapıları açılır. Sanat ve mesleğinde her zaman başarılı olur.
Her gün namazlardan sonra (110) defa okumayı adet edinen kimseyi Cenabı Hakk, her türlü zillet ve meskenetten beri kılar. Kendisine ilim kapılarını açar. Kalbinde hikmet pınarlarını kaynatır. Onu gören kimseler muhabbetinden dolayı ona boyun eğerler. Bütün isteklerini severek yaparlar. Herkes tarafından çok büyük sevgi ve mehabbet görür.
Bu 2 esma bize istediğimiz kapıları açar anladığımız kadarıyla peki namazlardan sonra birleştirip birlikte okusak ? Ebced değeri hangisinin yüksek ise o kadar okusak daha güzel olmaz mı ?
Eğer ilim öğrenmek istiyorsanız "Ya Aliyyü Ya Alim" şeklinde zikreden bilmediğini öğrenir diye bir fazilet görmüştüm.İlim kapıları açılırmış bu şekilde zikredene..Namazlardan sonra 150 kere bu şekilde zikredebilirsiniz..Namazlar bizi Cenabı Hakk'a yakınlaştırır hatta dünyayı bırakıp secde eden insanlar için kişisel Miraç hükmündedir.Namaz sonrası yapılan dua kabul olunur diye bir hadis'te görmüştüm.Biz bu zikri namazlardan sonra veya tesbihattan sonra bu adette yaparsak güzel olur..
Bir de bu zikre başlamadan dua etmeli sonuçta zikri çektim ilim nasip olucak diye bir durum söz konusu değil yaptığınız uygulamada bunu yaşamışsınız..İsmi Azam,Tercumanı İsmi Azam,İsmi Rahman,Miftahul Cennet dualarını okuyup amin demeden önce ellerinizi açıp " Allahım bu aciz kuluna ilim kapılarını açmanı niyaz ediyorum,Bizleri herşeye muhtaç yarattın herşey senin elinin altında..Senin kapına geldim ve senden istiyorum sana sığınıyorum sana dua ediyorum sana secde ediyorum bana ilim kapılarını açmanı niyaz ediyorum Ya Alim Ya Azim Ya Allah Peygamber Efendim Sallallahü Aleyhi ve Sellem'i şefaatçi yapardak okuduğum bu duanın içinde bulunan ismi azam ile sana yalvarıyorum.Sen senin razı olacağın bilinç ve şuur ile yaşamamı,nefsimi islah etmemi,verdiğin ilmi hayırlı ve yararlı işlerde kullanabilmemi bana nasip eyle Allahım.. Amin Ya muin Ya Mucib.. " Duaların arkasından dua edin bir duanız kabul olsun ondan sonra kapılar açılırsa açılır ama işin raconu budur
Günler haftalar içinde beklemeyin siz Cenabı Hakk'ın kapısına bir gidin bu dualarla sonra o kapıda sabit kalıp duam kabul olmadı diye ümitsizliğe düşmeyin bu da bir sınavdır.Bazen acaba benden ümidi kesicek mi ? Yoksa benden istemeye devam edicek mi ? Şeklinde sınavlar olur.Yılmayın pes etmeyin bu şekilde dua edin..Dua kabul olunca zaten hayatınızdan haramlar çıkartılıcak,nefis islah olucak,namaz sonrası zikirler ilim için değil Allah rızası için olucak..Bu aşamadan sonra kapılar açılıcak..
Zaman ve imkan varsa Abdulkadir Geylani (k.s.)'nin yazdığı Salavat-ı Beşairu'l Hayrat,SALAVATI İKSİRİ AZAM ve Besmele münacaatını hayatınıza sokun daha hızlı ilerlersiniz..en azından Salavatlar perşembe akşamı besmele münacaatı her akşam 19 kere okuyun..Manevi makamlar artsın inşaAllah..
En büyük daveti yapsanız Allah izin vermedikten sonra ne fayda ? Zamanında yaptığım hataları yapma diye uğraştım yazdım inşaAllah bir köşesinden uygularsın..
Birde bu dualarla eğer imkanınız varsa insanlara yardım edin aç insan görünce karnını doyurun siz vericeksiniz ki Allah'ta size versin,hayvanları besleyin en azından 1 kap su koyun siz merhamet ediceksiniz ki Allah size merhamet etsin,cami musluğu bile tamir edebilirsiniz,meyve ağacı veya normal ağaç bile dikebilirsin bunlar sadaka hükmüne eğer ve devamlıdır..Sizi hergün temizler hergün göremediğimiz bazı defterlere bişeyler yazılır
Şunu öğrendim ve tecrübe ettim..En büyük azameti senelerce okumak zikretmek değil mesele,1 kişiyi namaza başlatmak veya müslümanlığa davet etmek üzerine güneş doğan herşeyden daha hayırlıdır..Bir gün bakarsınız bir türbe ziyaretince yaşlı bir amca size el uzatır hayatınız değişir belki bir rüyada ziyaret olur
herşey olabilir Allah'ın işine akıl sır ermez ama şunu bilin Allah vermek istediği zaman hikmetli işler yapar,Sebeplerle verir..
Ettiğiniz dua,zikir,sadaka,oruç hepsi sizin ağacınızın tohumları ve bir gün o tohum sizin ibadetlerinizle sulanıcak ağaç olucak belki 1-2 sene sonra meyvelerini toplamaya başlarsınız
bu zaman size uzun gelmesin daha önce sevdiğiniz insanın peşinden ne kadar koştunuz ? Bu süreç en azından çok daha karlı olucak
Allah ilmi isteyene,zenginliği istediğine verir.İlim istemek kadar güzel birşey yoktur..Zaten bu esmalarla ile size bazı bilgi kapıları açılcak nerden geldiğini bilmediğiniz düşünceler gelicek aklınıza bu bile nefsi tatmin etmeye yeter ama siz bu söylediklerimi elden bırakmazsanız bir gün aklınıza dahi gelmeyen ya zahiri ya batını ilime sahip olursunuz..Saygılarımla