Alıntı:
Morcivert Nickli Üyeden Alıntı
"Ya vedud ya cami" esması " beni sevsin kavuşalım birleşelim" diye okunuyorsa benimde anlamadığım neden okuyan kişi daha çok aşık olup yanıyor? Sonuçta niyet ederken karşı kişi için ediliyor, ve onun bağlanması gerek değil mi?
Koruma yapılsın deniyor.. Peki korumayı ne için yapıyoruz?
Görünmeyen varlıklar musallat olmasın diye mi yoksa okuduğum esmalar bana değil de karşı tarafa etki etsin diye mi?
Bilir kişiler çok az herkes farklı ağızdan farklı duyumdan yazıyor..
|
Kesinlikle sorularına katılıyorum kardeşim. Bak mesela sin hoca da koruma yapın dememiş mesela. Belki söylemeye gerek duymamıştır, herkes biliyordur demiştir, ya da koruma yapmaya gerek yoktur diye dememiştir vallahi benim de kafam çok karışık. Alta bahsettiğim sin hocanın konusunu da ekleyeyim:
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Bir de kafama takılan yeni soru, eklenen kaviyyul ile ilgilil. Ben hep cami ve vedud ıle kombınını gordum, pekı kavıyyul baska esmalarla nasıl kombınlenır? atıyorum beduh ve vedud esmalarını cekse kısı o zaman da ya beduh kavıyyul vedud mu denılıyor? hıc gormedıgım ıcın yanıtlayan bırı cıkarsa bu soruyu da cevaplarsa cok sevınırım.
Son olarak esmaları kombın yaparak okurken sıralama fark edıyor mu onu da merak edıyorum, mesela ya beduh ya vedud demek ıle ya vedud ya beduh demek arasında etkı farkı var mıdır?