07.10.20, 19:43
|
|
|
Etiketlendiği Mesaj: 204 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
|
|
Alıntı:
Cossef Nickli Üyeden Alıntı
İsmini vermeyeceğim bir YouTube kanalında bir üstad ile aldığı yolu anlatan bir kişi var orada anlatıyor beraber gördükleri olayları vsvs
Hadim konusunda ise hadim ile beraber aynı yolda olduğundan dolayı mı yardımcı oluyorlar?
yoksa insan yaradılış gereği daha üstün olduğu için mi ?
2. Seçeceği çekinerek sordum fakat merak edenler de öğrenir
Maddesel aleme geldiklerinde kötü veya güzel koku , ürperti veya ufak elektrik akımı gibi bir his yine herkese değil sadece bazı kişilere oluyor . bu insanın başka alem ile irtibatı mi yoksa onların hadim , ruhaniyetler vsvs maddesel boyuta geçmeleri mi ? Aklımda deli sorular çok daralmamak istiyorum ama napıyım
|
Bu iş karakolda biter -))
Şimdi kişi şeriatı yaşıyordur. Kalbi temizdir. Bir çağrı yapar ve mana aleminden de bi varlık gelir. Ulvidir. O zaata islamdan bihaberken geliyor hadim. Yani bir iki bölüm izzledm ben de ama nasıl geldiğini izlemedim?
İşte bir çağrıdan bahsettik bu çağrı bir ayeti yada bir esmayı belli adet tekrar ederse geliyorlar. O tekrar ile iş bitmiyor elbet. Niyetini anladıklarında uzuun bir süre izleniyor çağrıyı yapan. Eğer ki hayatı uygunsa rüyada irtibatlar sağlanır sonra yakaza hali filan falan gidiyor öle.
Şimdi bir düzen var. Bir emir var ortada demekki. Herkes sınavda. Çağırmak vebal, geldikten sorası ayrı vebal. Velhasılı kelam tamamen şahsi kanaatimce insanın imtihanı ile ilgili gelmeleri. İnsan evet eşrefi mahluk. Fakat hadimlerin de inanılmaz derecede kibirli olduğunu söylerler. Evet kırılgan ve birlikte yaşaması çok zor varlıklar olduğunu da biliyorm. Fakat ilahi bir emirle geldikleri kesin. Bu da bize bir imtihan.
Bu saydıkların hissiyat ile ilgili. Mesela ilk başlayanları bir müddet sora belli bazı zikirler de uyku basar hatta tesbih elinden düşecek derecede uyuyanlar çok olur. O anları güzel değerlendirin. Neler müşade edilir Allahu alim. Bu uyku gelip gitmelerini iyi değerlendirirse zikir ehli sonrasında hissiyatlar gelişir bahsettiğin şeyler olur işte
|