benim namazım,ibadetlerim,hayatım ve ölümüm alemlerin rabbi olan Allah içindir, onun ortağı yoktur, Bana sadece bu emrolundu ve ben müslümanların ilkiyim.en'am 162.163
Tüm salih ameller Allah rızası için yapılır.Allah rızası, rızayı beri öncelikli olunca dünyalık beklentiler pek cılız kalır.ayeti kerimede ahiret sizin için dünyadan daha hayırlıdır buyrulurken ebedi oluşa nispeten fani olanın zayıf ve cılızlığına dikkat çekilir. rabbimiz, bize dünyadada iyilik ver ahirettede iyilik ver, ve bizi cehennem azabından koru.
mahmut sami ramzanoğlu hz zikirde sayı önemli değildir. önemli olan zikri doğru yapmak adaba riayet etmek, ve yavaş yavaş anlamlı okumaktır. der.
sayılır ve akamlar size alt rakam ve üst rakam belirlesede esas itibariyle zikrin miktarını siizn seciyeniz, meşrebiniz,ve takvanız belirler.hakkında kesin hükümler bulunmayan zikir sayıları sizi aldatmasın.takat getirdiğiniz kadarını yapın.bıkkınlık ve usanç geldiğinde 24 saat içine yayın.ibadetlerle asollan devamlılıktır. havas kitaplarında yazılanlar gözlerinizi kamaştırmasın.ibadetlerin sayılarıda sahih sünnetten örenmeye gayret edelim.
beş vakit namaz 40 rekattır lakin 24 saat içerisine yayılmıştır.oruç 30 gün ramazan ayı içerisine yayılmış.her gün müstakil bir ibadet.hac ibadeti gibi bir bir ibadet gücü yetene ömründe bir sefer.kurban mali imkanı olana.
kısaca ibadetler işte daha bilinmeyen bilinip aklımıza gelmeyen nice hassalara mündemiçtir.
|