Alıntı:
BlkbrgBG2809 Nickli Üyeden Alıntı
Tutumunuz çok sert ve uslununuz çok yanlış güzel kardeşim. Şimdi sen müslümanın elhamdülillah dinini nerden öğrendin atalarımızdan bize aktarılan ve anane ile bize öğretilenlerden bu benim için de geçerli ama Allah u Teala CC aklı ve mantığı insanlara verdiği icin bizler üstün varlıklar olarak kılındık. Efendimiz sav ( salat-ü selam onun üzerine olsun ) islamiyeti tanıştığında putlara tapan putperestler bir yaratıcıyı bilmeyen hiç bir inancı olmayan kavimlerin olduğu zamanda bile ayırt etmeden islamiyeti tebliğ edip bir kişi yı bile Rabbine döndürebilmek için ne mücadeleler verdi neler çekti.
Şimdi böyle ahkem kesmeniz yada kesenler neden kesiyorsunuz ben soylıyım çünkü cahiliz bilmiyiruz okumuyoruz boş uz okuduğumuz ayetlerin manasını bile bilmiyoruz. Eğer sen dolu olursan deistte olsa ataistte olsa putperest te olsa onun inancsizligina sebep olan sorularını merak ettiklerini inanmadıklarını kuran ve sünnetler ışığında anlatır ayetler ile ispatlarsan sen onun dinine dönmez bilakis bir kişi yı daha sunneti yerine getirip müslümanlığa çevirirsin. O yüzden güzel kardeşim aşıp kesmeden hukum vermeden önce bi kendimize bakmanızda yarar var Allah muhafa kinandiginla imtihan olursun
Allahin selami rahmeti sizin ve ailenizin üzerine olsun
|
Evet uslubum sert kabul ediyorum ,bütün yorumları okudunuz kabul ediyorum ve soruyorum konuda ahkam kesenlerin hagisi nasıl yardım etti acaba? Ayrıca bu kişiye nasıl yardım edecektik gusül bilmez temizlik bilmez ayet okutturamazsın ayet yazıp versen taşıyamaz, Menfaat için müslüman olmazmış nasıl yardım edecektik .dualardan fayda görürse müslüman olurmuş daha sonra iyice tak etmişki tamam müslüman olurum demiş.Benim tepkim bunca zamandır türkiyede yaşamış müslüman olmamış halada müslüman olmaya niyeti yok inanmadığı bir dinden medet beklemesine .Birde arkadaşlardan bazıları müslüman olursan herşey biter diye garantide vermiş böyle nasıl yazarlar ya bu insan müslüman oldu ancak iyileşemedi o zaman islamı sorgulamıyacakmı belkide eski haline dönmeyecekmi .Bunu şundan yazdım Elhamdülillah müslümanım kırk senedir büyü ve musallat ile uğraşıyorum rabbim kabul etsin ibadetlerimi yapıyorum ben ve benim gibi bu dertten muzdarip olanlar kurtulamamış arkadaşlar bu kişiye garanti veriyor. Şimdi demek istediğim onun dini ona benim dinim bana .Aleykümselam, size ailenize selam ve dua ile güzel kardeşim.