Yazar olmak için hangi ismi şerif ile zikr etmek ?
Esselamü aleyküm :
Konu basit : yazar olmak istiyorum , çünkü bir takım sebepler bunu icab ediyor , lakin fransızca dili çok zor bir dil , fransada doğma büyüme olsam bile , Hatasız yazması zor oluyor , Aslında pek zor değil , lakin bu tür meselelere kafam pek yatmıyor , genellikle mantık gerektiren (matematik) gibi şeylere kafam daha iyi basıyor , dil konusunda baya zorlanıyorum , yani bir ismi şerifin vesilesi olmaksızın bu iş çoook zor , bu hususu araştırdım : El Bedi imsi şerifini zikr etmek hangi ilm-i mesele olursa olsun bunu çok basitleştiriyormuş(ayrıca ilimleri kolayca bir kitapta cem etmeye vesile oluyormuş ) , aynı şekilde El Musavvir ismi şerifinin duası mevcut . Erbain-i idriisiyyeden “Ya Allaam” ve “Ya Mübdi’ü” ismi şeriflerini zikr etmek dahi çok uygun gözüküyor .
El mussavir ismi şerifini fazla yüksek miktarda zikr edemiyorum , çok çabuk ruhaniler ile irtibat hasıl oluyormuş , lakin bu benim amacım değil . (Tabi niyet önemli lakin yolda giderken niyetim kayarsa ne olacak ? Kafamda bu vesvese ile yol almak zor , o yüzden sadece duasını okuyorum )
Bu husus hakkında tecrübesi olan var mı ?
Yani evvelden yaşamış olduğum bir takım şeyler var , gerçekten zikirler insanı acaip etkiliyor , mesela bir dönem hesap işleri ile Uğraşmıştım , ve erbain-i idrisiyyede bu vazifenin kolaylaşmasına vesile olacak bir zikir vardı , onu zikr edince beyin hesap makinesi oluyor sanki .
O yüzden yazar olmak ile alakalı , yani dil kaidelerini hıfz edip güzelce tatbik edebilmek için bildiğiniz bir zikir var mı ?
Allaah razı olsun .
|