Alıntı:
joeblack5 Nickli Üyeden Alıntı
İnsanların amel defterini sen mi tutuyorsun? Neyin ne kadar sevap olduğuna sen mi karar veriyorsun? Ahirette mizanın başında sen mi duracaksın?
Peygamber Efendimiz (sav) "üçte birine denk" demişken, sen yarısı diyerek hadisi çarpıtıyorsun, ki öyleyken bile bu hadisi şerife inanmadığın çok belli. Sen Peygamber Efendimize (sav) yalancı mı diyorsun?
Egonu kenara bırak da bir düşün bunları
İlgili hadisi şerif:
Ebu Hureyre (r.a.) naklediyor:
“Toplanın, size Kurân’ın üçte birini okuyacağım…” buyurdu Rasûlullâh (s.a.v.)… Bunun üzerine toplanıldı… Sonra Rasûlullâh evinden çıkıp, “Kul HUvAllâhu Ehad” Sûresi’ni okudu… Sonra tekrar evine girdi… Bunun üzerine birbirimize Semâdan bir haber geldi herhâlde ki, evine girdi… diye konuştuk, yeni bir vahiy geliyor sandık…
Sonra Rasûlullâh (s.a.v.) evinden çıktı ve buyurdu ki:
— Ben size Kurân’ın üçte birini okuyacağım, dedim… Dikkat edin, İHLAS Sûresi, Kurân’ın üçte birine denktir!..
|
Çarpıtan sen olabilirmisin?
Mesela Bi oku bakalım geçmiş yazılarımızı da bak bakalım ayet ve hadisler ne düstur ile paylaşılmış. Orada hedef alınan hadis olsaydı ki haddimiz değil ama dediğin gibi olsaydı sence 1 ihlas diye mi aktarılırdı?
Görünen o ki egosunu bir kenara bırakması gereken bir kişi burada evet ama ben olmadığım kesin.
Algoritman; 1 ihlas--> yanlış Biliyordur kesin-->doğrusunu Gugıla sor-->hadismiş-->hadisde 3 ihlas-->duyar kas, efendimize hakaret edildi...
Yanlış olan neyse o düzeltilir. Velev ki de hadi hadisi çarpıttım... İhlası şerifi übey'in sağına soluna değecek kadar güzel ve ihlaslı okuyana evet 1 ihlas ismi azam da olur, kuranın tamamı da... Vurgulanmak istenen bu ise de lafın hepsini söylemediğimiz için eşeklik bizde kalsın sen de mutlu ol gözüm -)
Ayrıca amel defteri elbet tutmuyoruz ama bal deyince ağzın tatlanmayacağını da aklımız getiriyor. Kimsenin imanı, takvası bizi alakadar etmez. Fakat yukarıda bahsettiğim gibi bir meseleyi de umuma açar da fikir beyanı isterse kişi biz de doğru bildiğimizi söyler çekiliriz..
Not: Şahsi kanaatm ise maneviyat kişinin yalnız kendine özeldir. Ne senin ne de benim yorum hakkımız yoktur.