Alıntı:
Meczupyolcu Nickli Üyeden Alıntı
Bu muhabbet böyle uzar gider.. Öyle bir asla yok niyetim yok son olarak şunları ileteyim.
Kibir ve enaniyet ile verdiğiniz şu cevaplar "dünkilerin öyle konuşması, haddi aşma, boyundan büyüklük taslama" gösteriyor ki ben kinayeyi yanlış anlamamışım. Herkesi dünki olarak adlandıramazsınız, Nefsinizi üstün görmeyin o atasözünü söylemenin binbir türlü yolu varken öyle direk söylemekle zaten belli ettiniz.
Herhalde çok asabi bir kişiliğe sahipsiniz ki yazdıklarımı sakince okuyup anlamakta problem yaşıyorsunuz.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
“Fazla tevazunun sonu vasat adamdan nasihat dinlemektir.” diyor İbni Haldun.
|
akilli adamin hali baska oluyor,soyledigin kisiyi methetmek,ovmek yuceltmek anlamindadir,bu sozde kinaye arayan saplantili insandir, ben daha ne diyeyim,he ben vasat biriyim ne olmus,bundanda yerinmem,kinayede aramam,eger kinaye arayacak olsam oyle seyler soylerim ki 6 ay bu ne dedi diye dusunursun
İmamı Şafi ra.
|