24.09.20, 21:06
|
|
|
Etiketlendiği Mesaj: 204 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
|
|
Alıntı:
aeth Nickli Üyeden Alıntı
Allah'a nasıl ulaşılır
|
"Kalu inne lillahi ve inne ileyhi raciun. "2:156
Soru 3 kelime. Cevap ise sayfalarca. Yada Allah Zülcelal'in kelamlar olan belagat sanatının da zirvesi olan mushaf'dan bir ayet...
Bak sana birşey söyleyim....
İnan bana uzaklaşmak daha zor...
Yakin eylemek elbet nasip dahilindedir. Fakat doğru yola iletmek istemişse seni minnacık bir adım atman yeterli..
Hayatının belli ve uzun dönemlerinde, bir kaç namaz suresinden başka sure bilmeyen, Allah ile çok münasebeti olmamış bir adam olarak sana söylemeliyim ki bir sözüne (ettiğin Tevbe) Allah zülcelal sana çok ihsanlarda bulunur.. Sen ise daha derine inmeye başlarsın. Öyle ki yaptığın takdis, hamd ve tesbihler yetmez onun azametine karşı. Ve rahmetine de.. Düşünsene mesela Ebu Leheb'i.. Tefekkür et biaz bu adamı. Öyle ki rahmet sıfatının tecellisidir. Evet iman etse belki halife bile olabilirdi. Yada daha hayattayken iman etmeyeceğine dair ayet ve dahi sure indirildi.. İman edip mushafı yalanlayabilirdi de... Mesele dağılmasın...
Allah'a yakin etmek en başta herşeyden sıyrılıp etrafında ki herşeye hayret ile bakarsan, azametini görürsün. Ki gör
Çünkü "fe sebbih bismi rabbikel azim" buyuruyor. Azametini tesbih etmen için görmelisin. Zira iman, ihlas idrak meselesidir bunu unutma. İdrakını kendilerine kiralamanı isteyenlerden uzak durmalısın. Allah Zülcelal'in azameti ve rahmetini idrak edebilmek sana en önemli yakin eylemek için ip uçlarıdır. Gerisi h
Gelir. İhlasın ne kadar ise yaşayacağın iman ve olağan dışında ki haller ona göre gelir bulur seni...
Duan "Allah'ım bana eşyanın hakikatini göster." olsun.
Yolun ve bahtın açık olsun.
|