Alıntı:
ebu ubeyde bin cerrah Nickli Üyeden Alıntı
Allah ı zikretmek elbette gereklidir.ve her kul gücü nisbetinde önce farz ibadetlerle sonrada nafile ibadetlerle Allah zikretmelidir.farz ibadetleri öncesi yaptığımız taharet,aldığımız abdest o ibadetin makbul olmasını saylayan şartlardır.abdest olmayınca namaz ibadeti kur anı mushaftan okuma,tavafta geçerli olmuyor elbette. işte düzgün bir taharet yoksa abdestte alsak bu defa namazımız ve ve tavafımız geçerli olmuyor. ibadetler öncesi taharet ve abdest b bize yapacağımız ibadeti yüce Allaha arz etme imkanı veriyor.
sayılı zikire başladığımız anda bir şayet bu zikir şeklini bir mürşidden almamışsak tasavvuf ve seyri süluk yoluna kendiliğimizden girmiş oluyoruz. buda bizi savunmasız bırakıyor.işte bu sebeple manevi yolda bize rehberlik edecek bir korunma hizbiyle inşaallah bu engelide aşmış olacağız.
pek çok korunma hizbi ve evradı vardır.ben burada pek bilinmeyen ama kaynaklarda olan bir tanesini verdim. tamamen ayetlerden oluşturulmuş korunma hizipleride var.Allah yar yardımcınız olsun.
|
ALLAH razı olsun çok güzel açıklamışsınız daha acemiyim ama çok illgiliyim sabah saat 7 gibi siteye girdim daha kahvalltı bile yapmadım hala okuyorum site derya deniz misali dikkate alacam teşekkürler hocam.