Alıntı:
Celcelutiye Nickli Üyeden Alıntı
Varlık - alemler 2+2=4 düzleminde calismaz..Kesin net konuşmakta %100 demekte şirktir.Önce maneviyatın ne olduğunu idrak et..
Sen 6 ay okursun hocan 7 gün okur.Hocan sana 7 günde kesin dese bu tabir doğru mu olur ? Hocan yalancı mi olur ? Sen basiretsiz mi olursun ?
Alemleri genel kültür öğreniyor gibi müşahede edemezsin..Ben 7 fatiha okurum hocam 1 tane okur.Hocam 15 yaşında bi mübareğin özel bi duasıyla hayatı saniyeler içinde değişmiş toz bulutu falan değil direk 15 yaşında sohbet edicek hale gelmiş 1 saniyede..
Benim görmeye değil bilmeye dair bi yetim var,eşimin görmeye dair yetisi var..Bana gelen bilgi ona gitmiyor onun gördüğünü aynı netlikte ben görmüyorum..
Kimse sana şunu şunu yaparsın şu olur diyemez..Bilhassa hissiyatlara yönelik kimse garanti veremez..Bizden iyi bu işi bildiğini düşündüğün hocana sor bakalım bu soruyu ne diyecek sana yada sorabilir misin ? Burda anonim olarak atip tutmak kolay..
Cevabını kabul etmiyecegin sorular sorma bu platformda veya anlamadım açıkla de..
Kimse senin genel kültür niyetiyle sordugun sorular için gördüklerinden vazgeçmez..Niye olabilir diyorum olabilir çünkü ben şunu gördüm görüyorum demiyorum senin hocana soramadigin soru için gorduklerimden vazgeçmem anladın mı?
Git dünyanın en iyi havascisina ceberut alemini sor anlatsin sana..Güler geçer al şu gazoz kapagini oyna biraz der,cinleri sor anlatır sabaha kadar..
Asıl soru şu; benim merakımı gidermek için gördüğünüz neyden vazgeçersiniz?
Kimse senin için sirrindan vazgeçmek istemez güzel kardeşim,rüyalar bile sırdır burdaki en azından bi kesim insanın gordukleri..Ben sana rüyamı dahi anlatmam kaldı ki şuanda gorduklerimi hocama anlatmaya bile cekiniyorum gider diye..
Anladın? Biraz daha aciklimi bilale anlatır gibi..
|
Anlamadım, açıklar mısınız, "bilmeye dair yeti" ne demek? Halk tabiriyle "şöyle bir şey olabilir gelecekte, öyle hissediyorum" gibi dediğimiz şey mi? Burada bir şeyleri kanıtlamak için sırdan vazgeçmek elbette saçmalık, yani bahsedince kaybediliyor mu öyle? Ama yine de ben bilmeye dair yeti nedir, sırrınızdan vazgeçmeden açıklamanızı isterim. Bana da bilale anlatır gibi anlatır mısınız?
İkinci konuşmak istediğim konu, dün bir facebook havas grubunda bir kişi " yok mu rüyasını anlatmak isteyen, yorumlayayım" yazmış, garip geldi, iletinin altına kitaplardan internetten bakarak mı yorumlayacaksınız yoksa hislerinizle mi dedik, kaynağınız nedir diye sorduk" bize cevaben "bunlar söylenmez ama benim 8 yıldır göz perdem açık" gibi bir yanıt verdi. Bu kişinin yetisi varsa bunu söylememesi gerekmez miydi o zaman?