16.09.20, 16:39
|
|
|
Etiketlendiği Mesaj: 204 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
|
|
Alıntı:
ezgideniz Nickli Üyeden Alıntı
Neden insanlar Bi cemiyette tarikada yada nasıl deniliyor cemaate bağlı olmak zorunda gibi davranılıyor. Böyle olmak zorunda hissetmiyorum. Hepsi Bi başkasını kötülüyor. Aslında hepsinin aynı yol üzerinde olduğunu düşünürsek neden diğerlerinin yollarını kötülüyorlar. Hangi cemaatle konusscam diğeri yalan söylemiş oluyor öyle Bi algı oluşturuyorlar. Eğer yol hak yolu ise neden hepsi aynı yola çıkmıyor sürekli birbirlerini kötülüyorlar.
|
Hay Maşaallah cevaplar şahane ötesi..
Sorsan Cemaat ile tarikat ayrımını yapamaz çoğu ama herkes bilir kişi...
Sevgili üye. Sorunun 2 türlü cevabı var. Biri tasavvufi safsatalar.
Diğeri ise realist, akılcı, pragmatik zeminde.
Tasavvufi olan cevap en fazla işte bir mürşidi kamilin yoksa şeytan uğraşır filan falan. Geç. Bu bir kast sistemi oluşsun, akledemeyen, sorgulayamayan bir güruh oluşturup onların üstünden keyfe bakma mavalı. İtiraz eden de ya kördür, ya sağır ya ahmaktır. Erzurum da bir vakfın aylık cübbeli ahmetin kanalına 150 bin reklam bedeli ödediğini ben Biliyorum. Belgeli delillidir. Her neyse..
Diğer türlü sorunun cevabı ise bal gibi de olur. Şeytan filan falan da uğraşmaz ihlasın sağlam, takva bir kul isen. Şeytan dediğin varlık hokkabazın tekidir. Olmayanı var gösterip kandırır. Bu tanıma uyan çok tarikat var ülkede. Bireysel yap. Kuran oku bol bol. Sünneti öğren hayatında uygula. Hakkı hukuku iyi belle. Kalbinden kötü hasletleri söküp alması için de dua et ki dua en önemli
meseledir. Günah işleyici varlıklarız biz. Bakma sen burda melek olmuş, hiçlik makamına eriştiğini idda eden olmamışlara. Günahdan kaçamazsan da tövbe ye sarıl. Ahirette de "rabbim bana kitap farz kıldın bende buna göre yaşamaya çalıştım, vekilim senin kelamındır." diyebilecek amelin olur. Bak sana bir ayet bırakıyorum;
Fakat öncesinde şunu bilmende büyük fayda var. Kur'an nüzul edildiğinde inançsız bir toplum yoktu o coğrafyada. Allah'a inanan ama araya putları, güya melekleri, cinleri kendilerini Allah'a yaklaştıracağına inandıkları için onları vekil tayin etmiş bir toplum vardı. Hal böyle olunca toplum müşrik olmuş yani şirke gitmişti. haliyle kul ile Allah arasında vekil olması şirktir. Bir çok ayetler vardır bu konuda ama birini aşağıya bırakacağım;
Kendilerine şeriklerinden şefaat edenler de bulunmaz, şeriklerine hep kafir olmuşlardır. 13:30
Mesele bundan ibaret.
|