13.09.20, 20:03
|
|
|
Etiketlendiği Mesaj: 204 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
|
|
Alıntı:
Elifelif Nickli Üyeden Alıntı
Sizin de niyetiniz ne bilemedim sureti haktan görünüyorsunuz ancak gerçek tarikat şeyhlerini göremiyorsun bunlar hakkında yazdıkların peygamber efendimizden sonra gelen tüm tarikat ve şeyhleri içinmi yoksa şimdikiler içinmi , Şimdikiler içinse içlerinde yinede gerçek Allah dostu olanlar var onlarada aynı şekilde şirk yakıştırması yapıyorsunuz .Siz neden Allah ile konuştum diyene takılıyorsunuzki madem hakkı konuşan bir tarikat arıyorsunuz ve bilmek istiyosunuz hakkı konuşanı bulun neden sizi tarikatlara düşman edecek sahtekarları dinliyorsunuz .Bir kısım kimseler var ehli tahmin eder tarikat tanımaz mezhep tanımaz sünnet tanımaz siz bunların ağzı ile konuşuyorsunuz. Ayrıca tarikat tanımıyorsunuz hak ehli olan tarikatlarda olan kimseleri rencide ediyorsunuz.Hem tarikatlar ashabın kurduduğu ve insanları irşad eden doğruya götüren yol deyilmidir,Peygamber efendimiz şöyle buyurmuş ashabım yıldızlar gibidir hangisine sarılsanız hidayete erersiniz .Demekki tarikat gerekli şimdi efendimiz ve ashabı yok insanları kim hidayete götürecek insan dini yönden kendini eğite biliyormu veya okur yazar olmak için okula gitmeden okur yazar olunuyormu hayır .O zaman tarikat gereklii ve hakkı ve hakikati aramakta müslümanın görevi .Birde hem tarikat ehli olmayıp tarkatları eleştiremezsiniz haddiniz değil.
|
evvela ben kuranın öğretileri ışığında konuşuyorum. Tüm bu paragrafınıza signatürüm de ki ayet kafi sadece...
Pekala bir kaç soru soralım size.. Guugıl da bulamayacağınız cinsten olsun da bakalım kim kimin aklı ile konuşuyor.
Sebeilik, batınilik, şiilik ve tasavvuf arasındaki organik bağları ehli sünnet açısından izah ediniz?
Abdullah bin sebe kimdir?
Ehli sünnet bakımından uluhiyyet yani vahdeti vücud konusunu lütfen inceleyinizde Biz de ne kaçırdığımızı öğrenelim?
Gavslar, gavsul azamlar, kutublar ve bunların avanelerini kainat imamlığı ve avanelerinin benzeştiği noktalar açısından ehli sünnette bir örneğini daha gösteriniz?
Bu yukarıdakilerin ortak noktalarından biri de şeriattan düşmüş olmalarıdır. Ehli sünnette şeriattan düşen bir makam daha gösteriniz bana şeriattan düşmüş olan.
Biz ahirette kuranı referans aldığımızı izah edip buna göre yaşamaya çalışıtığımızı izah edebiliriz. Fakat bu tarikat meselesini bir de ahiret açısından inceleyebilirsiniz sevinirim.
|