13.09.20, 04:26
|
|
|
Etiketlendiği Mesaj: 204 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
|
|
Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
Tasavvufa karsi olmak degilde,tasavvufun icine sonradan sokulmus bidatlara karsi olmak diyelim,bunlarinda ispati cok basit,bu basitligi bilmek icinde tarih bilmek,tarihi olaylara vakif olmak ve en azindan imami şaraninin ibn arabi hakkinda soylediklerinide goz ardi etmemek lazim....fakat su anda soru soran arkadasa yardimci olmak,tavsiyelerde bulunmak dururken,tasavvufu ovmeyi bir kenarda tutmak gerekir
|
Yok ben direk tasavvuf dinine karşıyım. Yani bunu hem Kur'ani hemde tarihi sahih bir çok senetle de izaha çalıştık fakat tarikat ehli düşünüp akledebilen, okuduğunu tevil den aciz, şeyhini tekrardan mürekkep bir düşünsel mekanizmaları olduğu için izahlara anlam veremedi, kulağın belli bir desibel üstü sesi algılayamaıp yok sayması misali kuranı bile yok saydılar. Tasavvuf şirktir. Şirk ise İslamın karşısında ki en büyük düşmandır...
Bir kişi tarikat ehli olmak istese ve olsa ona tembih edilen bir adab vardır. "Gassalın elinde ki meyyit gibi olacaksın" tarikat dininin Amentüsüdür.
Allah kelamını tevil edip, tahrip edenlerin, yetmez bir de Allah ile konuştuğunu idda edenlerin tevil edilememesini ben algılayamıyorum.. Alemlerin Rabbi beni tefekkür ile bul, idrak ile iman et buyurmasına rağmen, gavsul azamların imanı elinde tutup istediğine vermesi falan akıl alır meseleler değil..
Hurafe bunlardır işte. Zira kuran ilim bilim hikmet rahmet doludur. Bu müşriklere karşıda bizi fazlaca uyarır. Bunu görmeme rağmen tevhid gereği sıcak duramam.
|