Alıntı:
umutkarsu Nickli Üyeden Alıntı
Bölümün içeriğinden haberim yok, lakin bence açık kalmalıydı, nedeni sizin de dediğiniz gibi yardım amaçlı. Ben buradaki insanların öyle şeyler zaten yapmayacağı olgunlukta olduğunu düşünüyorum. Bilgilenmek o şeyi yapacağın anlamına da gelmez bence. Örneğin Allah korusun intiharın ne demek olduğunu biliyoruz, ama kimse intihar etmiyor. Bilerek uç örnek verdim.Çünkü büyü de intihar gibi bir şey. Bence boş yere ilgili bölüm kalkmış. Sesli düşünmek istedim.
|
Bende sesli düşünmenize katılayım kardeşim.
Aslında kaldırılması iyi olmuş.
Sizin örneklerinden yola çıkalım. İntihar çıkalım zira en ekstra iradesizlik, ümitsizlik durumunda kişi bu yönteme el atar fakat diger örnekler için bu geçerli degildir. İradesi zayıf olan biri düşünün. Eşi ve ya kocası onu terk etmiş, yapa yalnız kaldıgını düşünüyor ve foruma her girdiginde "büyü ile sevgilinizi geri getire bileceginiz en kuvvetli yöntem" isimli hayali bir konu başlıgı ile karşılaşıyor bu da kişinin bilincaltına tahrik edici mesajlar veriyor. Ola ki, iradesizlik yapar büyüye al atırsa bu durumda yetişkinlik mevzu degil. Türkiyede kime sorsan "yere tüküren kişilere nasıl bakıyorsunuz?" nerdeyse her kes "iyi bakmıyorum" cevabını verecektir fakat her gün sokaklarda yürürken gördüğümüz tükürükleri uzaylılarmı yapıyor ?