Alıntı:
Erzurum Nickli Üyeden Alıntı
[Allah sana merhameti ile muamele ediyor. Treni sakın kaçırma.
Adili mutlak olan Allah bu dünyada cezalandırdığını ahirette tekrar asla cezalandırmaz. Bu dünyada affettiğini ahirette senden istemez. Affına layık ol. Tevbe sözdür. Bir sözüne musibetlerini alır. Seni ihya eder de anlamazsın o günlerde. Sonra sonra bakarsın ki evet Allah'ın gerçekten de tesadüfi hiç bir işi yokmuş...
U dönüşlerini Allah çok sever. Mükafatlandırır bile belki Allahu alim.. Fakat şeytan ise vallahi hiç sevmez. Dikkat et.
Güzel bir takva ve şahane bir ihlas müthiş bir manevi hava yakalamışsın. Bunu kaçırırsan asla bu hal geri gelmez. Lakin tadını ala ala sindire sindire yürürsen ve hocanın sözünü tutar da sözünden de çıkmazsan ömür boyu bu manevi lezzeti alırsın.
Kabz haline girersin bazen. Bu seni vesveseye somacaktır. Hocanın önerdiği yöntemlerden kopma ki çabuk çıkabilesin. Ezkar evrad iyidir elbette en çok kuranda işaret edilen ibadettir.
Lakin Kur'an'dan bağını kopardığın an kurt kapar. Düzgün bir meal bul. Oku. Sürekli oku. Kur'an yaşam tarzın olsun.
Namazı kendine göre değil, hayatını namaza göre biçimlendirmelisin. Zira namazdan koptuğun an içini kemiren bir şey olur da yer bitirir seni bir vaktini bile kazara dahi olsa kazaya bıraksan... Allah'tan kopma. Dua et. Tevekkül ise en büyük silahındır. Tevekkül adamı ipten alır......... Tevekkül tüm düşmanlarına diz çöktürür. Unutma sen en güzelin, en güçlünün, en merhametli, en adil ve daha bize öğretip öğretmediği herşey... Onunlasın. O sana lütuflar da bulunur. Geri çevirirsen de üzülür..
Çünkü seni ona yaklaştıran korkusu değil, merhameti idi.. Sevgisi idi yani.. En çok O nu sev. En çok O na verdiğin sözü unutma... Bunları bil gerisi gelir....
Velhasıl secde-ibadet edebilmek şerefi her kişiye nasip olmaz kıymetini bil...
Treni kaçırırsan başka tren geçmez...
|
Abim seninde katkın oldu ben çabaladıkça Rabbim lütuflarını gösteriyor şükürler olsun.
Arapça bilmiyorum lakin köyün hocasıyla konuştum günde bir saat ders verecek yavaş yavaş manevi tat alıyorum. Muazzam bi duygularım var çevremdekiler ailem bile şaşırdı
Bu siteyi yapanlardan ve herkesde Allah Azze ve Celle razı olsun
---------- Post added 10.09.20 at 21:52 ----------
Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
@ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bir sey soyluyorsa bos konusmaz,lafi eveleyip gevelemez,neyse soyler,madem onun tavsiyelerine uydun rahat ettin,son durumunun yorumunu ve daha yapacagin bir sey varsa o soylesin
|
Celcelutiye hocamın bilgisi var önerilerini harfiyen yapıyom 👍