Alıntı:
Yet80 Nickli Üyeden Alıntı
Allah için sevgi kalpte bulınulan özel saf ve en güzel duyguları kalpte bulundurmak ve yaratıklarına yansıtmaktır.
sahte sevgi beş duyuya yansılan nefsani hislerin duygulara yansımasıdır
gerçek sevgi ise direk kalbe yansılan özel duygulardır
(onun için kişinin sevgisi göz bebeğinden ve halden belli olur göz kalbin penceresidir)
Seni seviyorum sözcüğünü kullanan kişinin haline yansımıyorsa sevgisi sahtedir
Sahte sevgi şehvet haz çıkar menfaat üzrine kurulan duygulardır.
örneğin bir sahte altın bilezik,işçilik ve süslemeyle sahte bilezikte olsa altından anlamayan bir insan altına benzerliği süslemesi gösterişiyle çok değerli bilezik olarak algılayabilir
aynı şekilde sade gösterişsiz altın bilezik çamura düşse çok kirli de olsa sarraf ve kuyumcu bunun değerini içindeki ayar ve gramajla anlar
aynı şekilde sevgiden anlamayan kişinin gösteriş süs ve nefsin hoşluğu ile duyguları sevgi olarak algılayabilir
ve sevgiden anlayan bir kişi ise dışardan gösterişsiz sade ve nefsine hoş olmasada kalpteki çok özel duygulaın ona yönelmesinden gerçek sevgiyi anlayabilir örnekle anne sevgisi gibi...(Burda annenin çocuğuna sevgisi gerçektir bu sevgiyi kirletip putlaştırdığı zaman imtihanı çok ağır olur.doğur b.k.nu temizle çilelerle büyüt gece gündüz uykusuz kal gelsin başka kadın 1 günde aklını başından alıp anneye yapancı olsun)
Aşk ise kalpteki varlığa duyulan duyguları irade dışında taşarak ruhu sarmalamasıdır.
İrade içerisinde varlığa duyulan özel duyguları kalpte saklamaya da Sevgi denir
Sevgide hal olarak kalpteki duyguları dışarı yansıtır
Aşkta ise vucudun her zerresiyle halini yansıtır.
Sevgi aşktan daha yücedir
Leyla'ya; "Senin Mecnun'a olan sevgin mi daha büyük yoksa Mecnun'un sana olan sevgisi mi daha büyük?" denilmiş.
Leyla; "Benim ona olan sevgim" demiş. Ona; "nasıl?" denildiğinde, Leyla; "Çünkü onun bana olan sevgisi meşhur oldu; benim ona olan sevgim ise, gizli kaldı" demiş .
Sevgi ne kadar kalpte sır olarak kalıp Allaha yönelirse kalp büyür ve sevgi büyüdükçe kalp onu taşır.
Sevgi ne kadar sır olmaktan çıkarsa kalp onu taşımaz ruhu sarmalar ve karşı tarafın sevgisi ölçüsünde aşkı büyük olur.
|
sevgi ve aşk birbirinden cok farkli duygular,sevginin cesitleri cok,ask in tarifi yok,sevgide karsilik beklenir,ask tek taraflidir karsiligi var mi bilinmez,sevgi cesitli sekillerde besere duyulur,ask sadece ask olarak Allaha cc duyulur,askin tarifi yok asik olanda tarif edemez,ask hem yardan hem serden hem dunyadan hemde kendinden gecmektir,bilinir ki ask Ulasilamayan icin yanmaktir....