Alıntı:
Yet80 Nickli Üyeden Alıntı
lailahe illallahul Vedud zikrini çokça yap çünkü en başta tevhid inancında eksik olan burası anlamını tefekkür ederek zikret Allahtan başka sevilecek varlık yok hayattaki tüm sevgiler Allahın bizi sevmesi ve Vedud esmasının yansımasıyla oluşmasıdır
Kalp Allahın emrindedir
örneğin anneye çocuğuna karşı karşılıksız saf sevgi verilir fakat o anne o sevgiyi kirletir ve putlaştırırsa sevginin karşılığını alamaz
öyle anneler var çocuğuna çok düşkün karşılıksız çok sever çok çilelerle büyütür gelir başka kadın gider o erkeğin 1 günde aklını alır anneye de yapancı olur.o erkek anneye yapancı eşine çok düşkün olur
saf sevgiyi kirletmek ve putlaştırmak mabudu kendinden şiddetli uzaklaşıtırır
onun için kalbini saf sevgiyi taşıyacak şekilde temiz ve Allaha yönelmiş olarak tut ve saf doğru sevgiyi öğren...
çok sevmek diye kavram yoktur doğru sevmak var adamın biri ankardan istanbula gidecek hedef orası ama adam çok yol katlederek ankaradan artvine gitmiş hedeften çok uzaklaşmış bu kişiye çok yol katlettiğinemi bakılır yoksa hedeften çok uzaklaştığınamı bakılır.
|
Anladım peki o bahsettiğiniz bağ kopmaz değil mi? Yani ben Allah'a tevhidle bağlanacağım ama şundan çekiniyorum. Ya aramızdaki o bap koparsa asla dönmezse. Bu vesvese beni mahvediyo