Alıntı:
umutkarsu Nickli Üyeden Alıntı
merhaba,
1)Acaba 7 ihlasta her ihlasın basında tam besmele cekerek mi baslıyorsunuz yoksa bır kere tam besmele cekıp ardından 6 kere besmelesız mi ihlası okuyorsunuz. Aynı sorum mulk ve dıger ayet için de geçerli.
2) Bu ayet dediğiniz araf suresinin tamamı mı yoksa arkadasın yazdıgı kadarı mı?
3) Ben şu niyet etme olaylarında hep acemi kalıyorum, siz nasıl niyet ediyorsunuz, bana örnek yazabilir misiniz çok rica etsem?
4) Niyeti bunları okuduktan sonra yapıyoruz doğru mu? Bazen hem en başta hem en sonda yapın diyorlar da ondan sormak istedim.
|
Merhaba arkadaşım.
Herkes aynı şekilde görür mü bilemem ben örneğin 7 yatıyorsam 5inde görüyorum Allahın izni ile.
Önce 3 salavat okuyorum
7 ihlasın her başında besmele okuyorum.
Mülk suresi 14. Ayetin hepsinde de besmele okuyorum.
Araf suresi 89 ayetin tamamını okuyorum ve sadece başında bir kere besmele okuyorum.
Tekrar 3 Salavat ile bitiriyorum.
Niyet kısmına gelince
Örneğin: "Allahım okumuş olduğum salavatlar ihlaslar ayetler hürmetine efendimizi aracı kılarak senden istiyorum bir işe baş vurcam benim için hayırlı mı hayırsız mı anlayacağım şekilde rüyamda görmemi nasip et " amin deyip sonlandırıyorum abdestli şekilde sağıma doğru yatıyorum. İçimden yatana kadar" YA HABİR " diyorum. Beden beyin yorgun olduğunda çok net olmayabilir.
Ben örnek gösterdim o iş kısmı evlilik olabilir ev olabilir biriyle Bi ortaklık olabilir yani ne zmn birşeye başım sıkışsa acaba hayırlı mı hayırsız mı diye düşünsem yatarım.
İnşaAllah hakkında hayırlısı olur ama yatarken aklından gecirme sadece Allahın "Ya Habir" ismini zikret.