Alıntı:
Yazbahar Nickli Üyeden Alıntı
Çok ama çok doğru söylüyorsun, Allah razı olsun.
Ama neden hala insanlar sorgusuz sualsiz önce tarikata göreceksin diyorlar ya eyvallah da tarikatın şeyhi neden sorgulanmaz yargilanmaz...
Daha kaç tane çıkması gerekiyor.
Mürid olmak bu mudur ki aklı mantığı vicdani bir kenara bırakıp seyhimize can kurban diyip masum bir çocugu istismar eden biri için bir de kızın babası dovuluyor.
Bakın kimse ilgi göstermez bu konuya.
Hatta derler ki sadece tarikatlarda mi, tecavüz heryerde derler.
Tamam her yerde ama buralarda olmamalı.
Hani İslam?
Hani tesettür , namahremdir ,zinaydi...
Hani nerede?
Ve hani nerede bu müridler?( Bu forumdan bahsetmiyorum)
Hiç bir yerde sesleri çıkmadı.
@ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bak kardeş senle birbirimizi yedik durduk, al İslam devleti kurulsun diyen biri...
|
Kaç gündür bu konu gündemde.
Lakin herkesin eksik gördüğü bir nokta var. Şeriatsız tarikat, insanı böyle maskara eder ve din düşmanlarından beter dine zarar verir. Bu ülkede her sarık saran, cübbe takan hoca oluyor şeyh olur. Şeriat nedir, tarikat dersleri nedir, adap nedir, ilmihal nedir, silsile nedir, hacegan zikirleri nedir bilen yok. Bu sapık ş...size sorsan ne ilmihal bilir ne de akaid. Bir zamanlar bir sapık vardı geberdi gitti, iskender evrenesoğlu. Bir canlı yayınında denk gelmiştim, bana Kur'andan ve İslam'dan herşeyi sorabiliyorsunuz diyordu, ardından karşısındaki kişi de Kur'anı sorunca bana ne soruyorsunuz hocalara sorun diyordu. Kendi kendiyle çelişen bir ruh hastası.
Türkiye'de maalesef cumhuriyetin ilk yıllarında yapılan kıyımlar ve katliamlar bunlar gibilerin ortaya şeyh diye çıkmasına sebep olmuştur. Asılan kesilen çok sayıda hoca vardır, ama adam gibi hocalardı onlar. İskipli atıf gibi birçok ehl-i tarik hocanın idamı, bugünkü silsilenin bozulmasına sebep olmuştur.
Açık konuşuyorum, Türkiye'de şeriat lavedilmeseydi ve devrim denilen yanlışlar yapılmasaydı bugünkü şeyh denilen sapıkların medreselerde tuvalet temizlemesi bile mümkün değildi. Çünkü böylelerini tarikatın kapısının eşiğinin eşiğinden bile almazlardı. Ben saklamıyorum bunu, evet menzile bağlıyım. Lakin menzilde bile gördüğüm o kadar çok yanlışlar vardı ki, dilimin döndüğünce bazılarını Gavs-ı Sani hazretlerini anlatmıştım. Mübarekte sağolsun, o konularla ilgilenmişti.
Türkiye'de şeriat bilmeyenler, tarikat şeyhi oldu sonucu da bu. Bizim toplumumuz dinini bilmediği gibi kendini bilmiyor ki bir mürşit ile karşılaşsın. Söylenecek çok kelam var ama, daha fazla öfkelenmemek adına susuyorum.
Son olarak ağır bir kelam söylemek istiyorum. Ben bir Türküm, Müslümanlığımla da tarikatımla da gurur duyuyorum. Ama bu devrin insanı, özellikle
Türkiye'de yaşayanların % 60 70 gibi bir oranı ne Türk ne Müslüman. İnsan bile değiller. Biz bu milletteniz ama, bu milletin eskeriyeti bizden değil. Sadece nüfus kağıdında Türk ibaresi olan ve benim gözümde sokaklardaki enik sürülerinden daha aşağı olan Belhûm Âdal'dir.