Bunu ben de çok düşünüyorum. Hatta düşünmek değil bu, hayret ediyorum demeliyim. Bizler ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite okuyup, bi bölüm seçip, o bölümde ilerleyip, en fazla o bölümde profesör veya bilim adamı olabilirken, bir ibni Sina, bir İbn rüşd, bir Farabi (vs.) bırakın bir bölümde bilgi sahibi olmayı, adamlar hem matematikte, hem uzay bilimlerinde, hem edebiyatta, hem müzikte, hem coğrafyada, hem tıpta, hem fizikte profesyonelleşmişler. Bizler onların kitaplarından faydalanıyoruz. İnternet yok, bilgiye çok kolay bi şekilde ulaşım yok, imkanlar kısıtlı.. Ama adamlar uçmuşlar bilgi konusunda. Nasıl oluyor
Hayret ediyrum hakikaten. Günümüzde bi insan kendi bölümünde bi meslek sahibi olduğu zaman o insanı tebrik ve takdir ediyoruz. Peki bu insanları ne yapmalı
Tebriğin, takdirin çok çok ötesinde bişey hak ediyorlar. Biz tüm bunlara rağmen nasıl oluyor da şu an teknoloji, bilgi, uzay çağı oluyoruz
Biz uzay çağındaysak onlar hangi çağdaydılar? Bence onlar bizden yüzyıllarca daha öndeydiler. Biz onlara yetişmek değil, onların tırnakları bile olamayız. Şimdi iki kitap okuyan bilmiş bilmiş ortalıkta geziyor. Bi de düşünsenize Farabi gibi bir insanın şu an yaşadığını
Biz onun kadar bilgili olsak kasıntımızdan çatlardık heralde.. Velhasıl, eski medeniyetler bizden çok çok daha öndeydiler. Biz anca kendimizi kandıralım. Kendimizi kandırırken de hakikaten çok komik oluyoruz bunu da söylemeden edemeyeceğim.