Başımda birkaç gündür manevi bir musibet ve hocslarimdan birini. FAHRETTİN Hocamın vefatından bu forumla meşgul olamadım. Bu konuya izahat yazacagim lakin bikaç esasta anlasmamiz gerek. Burası havas forumu olmasına rağmen fikhi konuların ziyade gündeme gelmesi önemli bir sebepten neşet ediyor. Bu zamanda fıkıh alımını herseyden ziyade ihtiyaç var. Sizler ekseriya fikir yürütme mantık kurma ile bu konularda beyan verirsiniz ki ehli insafin şe'ni olan hakkı kabul ediniz o da şudur bu yol çok cahil ve tahribkar hatta dinde edep dışı yıkıcı dur. Bir yerde hüküm verilmiş se delil istenir. Fikihta delil nakildir ehli sunnette nakil dir. O da ictihad sahiplerinden ola zira kuran ve sunneti en iyi yorumlayan onlardır. Birbirine muhalif hadisler aynı kanda farklı beyanlar var kutibu sittede dahi. Ayetleri nse zehir ve sarih manasindan başka idari manası külli meanii cuzi masaları her Asra bakan masaları işareti telvihi rumuzati siyaki sibaki sebebi nuzulu .... çık i'cazi ve kırk Vecdi var ki 7 ayrı ilmin tüm tabakaları yetismemis biri kuran ve sunnette hüküm çıkaramaz. Nerde kaldı mantık kurarak kuş kadar siyer ve ayet bilgisiyle bizim gibiler hüküm çıkar a. Maazallah zira bidat mezheoler buradan neşet etti nebean etti.. Bu mukaddime dahi uzun çok kısa yazdım. Asıl konuta girmeden önce anlasacagimiz nokta musait zamanında hazırlayacağı m yazıda sahih ehli sünnet kaynaklarından delilleri vereceğim. Bunu başka vakte talik edip sizi şimdiden meraktan kurtarmak adına kemer pantolon masada yemek devamla k bunları da siracaksiniz tv tlf taksi apartmanda oturmak.... bidattir lakin dini yıkan bidat değil. Bidatin çeşitleri var.Bu adetleri n bir kısmı zevaid sünnete muhalif olur zararı yok lakin habibullahin burundan hissesi az olur. Bura havas forumu siz de havas firumundasiniz bunu çok görmeyin. Yapmayan a karisilmaz yapan Tenkid edilemez. Elle Yemek şu nettir lakin yemekten evvel sonra yıkamak sünnet sonrası vacio diyen de var. O Araplar da cahil Muş kusura bakmayın siz de. Girmiyorum dedim iki cümleyle girmisim bile. Bu konuyu dediğim gibi sonra izah edecem sahih kaynaklardan deliller le. Madem bilmeden tenkude soyundu nuz uzun diye yazımı okumamazlik hakkınız olamaz. Şuan sesli bir hastalık ve uzuntuden ve günde 22 saat semadan ateş yağan bu hakkedilmis aziz istanbulun zulmani havasindan bişe yazamıyorum. Bu mukaddime dahi uzun olmuş.
|