Alıntı:
Cossef Nickli Üyeden Alıntı
Öncelikle selamın aleyküm arkadaşlar bundan belki 8 9 sene evvel babamın işleri güçleri gayet iyi evimiz huzurlu mutlumesut yaşıyorduk son 4 5 seneye kadar İşler çok iyiyken birden dükkana mühür vuruldu borçlar birikti belkide annemİn bereketi sayesinde geçindik Şuan da babam İstanbul’da biz başka bir şehitteyiz sıkıntılardan dolayı taşındık ben annem kardeşim annem babam ayrı gibi ama boşanma yok bayramlar da seyranlarda gelir felan ama gel diyoruz gelmiyor yanımıza çözüm bulamadık Sonradan annem anladı bir şeyler olduğunu annem bu arada 20 yaşına kadar tarikatlarda büyümüş çoğu konu hakkında ufak ufak bilgileri vardır 3 4 hoca gezdik ve babamın üzerinde büyü olduğunu söyledi hepsi birisi bağlama aile içi huzursuzluk yoksulluk çeksin vs vs bir sürü şey olduğunu söylediler sözde bozdular muska gevşen felan verildi ama hala bir şeyler düzelmiş değil Nasıl bir yol izlemeliyiz.
Ben kendime gelecek olursam Ben daha 5 6 yaşımdayken mahmutefendi hz Lerinin tarikatlarından birisindeydim İstanbul Bahçelievler Yenibosna daydı belki bileniniz bilir dere yolunda Şadiye dediğinde bilinirdi Babam erkek çocuğu okula geç gitmez diyerek beni almış okula vermiş hocalarımın sözleri hala aklımdadır nolur yapmayın 1 sene içinde hafızlık yaptıracağız bu çocuğu bu engellemeyin felan deyişi daha 6 yaşımda ben kuranı Kerim’i öğretiyordum yeni gelen talebelere dinliyordum doğrumu yanlış mi okuyor diye okula başladığım gibi her şey gitti bitti velhasıl kelam 23 yaşındayım bir kaçgündür takip ediyorum burayı son 1 2 haftadır Herşeye tövbe edip ilim almak istiyorum yavaş yavaş namaz kılmaya başladım Havass ilmi ile tanıştım şuan insanlara yardımcı olmak istiyorum çünkü bizim çektiğimizi çeken bir sürü insan var hocalara gidiyoruz allah razı olsun fakat Havas ilmi çok farklı bir şey şifrelerle dolu olduğunu gördüm allah nasip kısmet ederse askerliğim var daha askerden gelince bir medrese eğitimi almak istiyorum bu arada çok şansız bir insanım hiç bir işim yaver gitmez hep bir sıkıntıyla karşılaşırım hiç kolay bir şekilde bir şeylere ulaşamadım bazı insanlar gibi hiç kısmetim olmadı bu yaşıma kadar bazısını ben hoş bulmadım bazısı beni hoş bulmadı bu neyin nesidir anlamış değilim buraya kadar okuduysanız allah razı olsun sizden vereceğiniz cevaplar benim için çok önemli iyi günler
|
etrafiniza bir bakin sizin yadaduklarinizi ve belki daha fazlasini yasayan 10 larca kisi yada aile gorursunuz,bunlar kader ve kaderin tecellisi,buyu konusunda bagli oldugunuz veya baginizin bulundugu cemaatte buyu olayini cok cabuk cozecek bir cok ilimli kisi vardir,onlara gitmeyip baska hocalara mi gittiniz ki problem devam ediyor fakat sunu belirteyim buyu problemi dolayisiyla bahsettiginiz cemaate bagli bir hocaya cemaatten taninan birinin selami ve yonlendirmesi ile gittik,cemaate bagli hocanin buyuyu bozmak icin istedigi para dudaklarimizi ucuklatti...