Alıntı:
Hadimulkutup Nickli Üyeden Alıntı
Meselede bu ya zaten kurban kulaktan dolma bilgilerle alim dededen kalma bilgilerle müslüman yaşıyoruz Malesef
|
Abi tarihi ozellikle turk ve islam tarihini cok severim,cok arastiririm,bagdatin talaninda 1 tek moğol savascisi 100 kisilik musluman erkeklerin arasina giriyor hepsini tek tek kesiyor,hic birinde mudahale mucadele yok,iclerinden biri ölmuyor,tedavi edilirken diyorki:bize kadere iman ogretildi kaderinize razi olun dendi,sıkıştiginiz zaman yetis ya filan bana yardim et diye soylememiz ogretidi,bizde oyle yaptik ama yetisen kurtaran olmadi...anlatabildim mi abi
Alıntı:
Hadimulkutup Nickli Üyeden Alıntı
Meselede bu ya zaten kurban kulaktan dolma bilgilerle alim dededen kalma bilgilerle müslüman yaşıyoruz Malesef
|
Abi su bilgi yeterlimi bazi konulari anlamak icin:İbn-i Arabi'hz.nin ateşli savunucularından olan eş-Şa'rani hz. bu tür sözlerin en fazla geçtiği*'Futuhatu'l Mekkiye'*adlı kitabı için şöyle der:
'Futuhatta zahiri şeriata uygun olmayan şeyler gördüm. Müellifin (İbn-i Arabi) el yazması olan nüshayı buldum. Şeriata aykırı olarak tespit ettiğim yerlerin hiçbiri müellifin el yazması olan nüshada mevcut değildi.' (Mealen)