Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
bu kitaplara ekleme oldugu kanaati olusuyor,misal mevlananin mesnevisi 6 ciltte hic bir aykiri soylem mevcut degil,1600 lu yillarda yani mevlanadan 400 yil sonra,ismail ankaravi isimli kisi ki galata mevlevihanesine mensup ben 7.cilti buldum diyerek 7. cilt ilave ediliyor,fakat 7. ciltteki yazim sekli hitabet,nazim bicimi diger 6 cilte gore cok farkli sanki baska biri yazmis ve mesneviye atfedilen kimya hatunun gelmesi,zina iceren anlatimlar,oglancilik hikayeleri gibi hem deriate hem ahlaka hemde akla mugayyir anlstimlar hep bu 7. ciltte var, o zaman insan dusunuyor acaba bu bir cok alimin kitabina da yapildi mi diye,beyin jimlastigi basliyor...ibni teymiyenin ayete karsi gelen goruslerinin benzeri olan,Allahla konusmak,insan sifatinda geldi demekte ayete aykiri bir farki yok.
|
ibni teymiyye mürted biri. işidi o yaratmadı doğru fakat işidin inancının ideolijisinin babası benmiyim yoksa ibni teymiyyemi ? bu kişinin eserlerini araştıran ne halt oldugunu biliyorda ben yinede hatılatdım.
Mesnevinin orjinelliginden şübhe yok. bazı ülkelerde mesnevinin orjineli korunuyor.
İbni Arabiye gelince, bu adam cahil olsa deriz ki, evet sapıtmış (zaten vahdeti vücud mevzusuna göre medreselerde kitapları yasaklandı, tekfir edeldi adam) ama adam felsefe, mantık, irfan usul ve fıkh ilimlerinde uzmandı. Bu onun hatasız oldugunu mu gösterir ? tabii ki hayır! eselerinde bazı yanlışlıkların oldugunu islamın faziletli alimler belirtmişler. Örnegin Futuhatul Mekkiye eserinin bir kaç versiyonuna baktım içerigi farklı. İşte tamda bu yüzden diyorum ki, kelamların ona ait olup olmamasını bu konunun uzmanları araştırmalı ve kanaat getirmeli.