Alıntı:
Filozof Nickli Üyeden Alıntı
Masum şahıslar dışında kimse dokunulmaz değildir o kişi Muhyddin ibni Arabi olsa bile. Arabinin kitaplarında da yanlışlar yok değil. Başka bir gerçekte şudur ki, nasıl ki yahudiler sahte hadisleri sahih hadislerin içine katmışlarsa, İbni Arabiye nısbet verilen bazı kitapların ona ait oldugunu şüpheli oldugunu söylüyor İslam tarihi araştırmacıları. İşin ehli olan uzmanlar bu konulara ele almalı ve insanları aydınlatmalı yoksa kendi bilmedigimiz mevzuda nasıl eminlikle konuşa biliriz ki?
ibni teymiyye şu an mevcut olan vahabi (selefilerde deniliyor) mezhebinin ilk kurucusudur. Daiş (işid terror örgütü) de bizzat vahabi mezhebine bağlı bir örgütdür. ibni teymiyye kitaplarında açıkca kuran ayetlerini tefsir ederek Allahı Tealanın cisim oldugunu yazıyor.
Son olarak, İbn Sina, Molla Sedra, Allame Muhammed Hüseyin Tebatebai gibi arif filozoflar irfanı aklı ve mantıki yol ile beyan etmişler. Bu kitapları okumadan birisinin irfanı eleştirmesi saçmalıktan öte bir şey değildir.
|
bu kitaplara ekleme oldugu kanaati olusuyor,misal mevlananin mesnevisi 6 ciltte hic bir aykiri soylem mevcut degil,1600 lu yillarda yani mevlanadan 400 yil sonra,ismail ankaravi isimli kisi ki galata mevlevihanesine mensup ben 7.cilti buldum diyerek 7. cilt ilave ediliyor,fakat 7. ciltteki yazim sekli hitabet,nazim bicimi diger 6 cilte gore cok farkli sanki baska biri yazmis ve mesneviye atfedilen kimya hatunun gelmesi,zina iceren anlatimlar,oglancilik hikayeleri gibi hem deriate hem ahlaka hemde akla mugayyir anlstimlar hep bu 7. ciltte var, o zaman insan dusunuyor acaba bu bir cok alimin kitabina da yapildi mi diye,beyin jimlastigi basliyor...ibni teymiyenin ayete karsi gelen goruslerinin benzeri olan,Allahla konusmak,insan sifatinda geldi demekte ayete aykiri bir farki yok.
Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
bu kitaplara ekleme oldugu kanaati olusuyor,misal mevlananin mesnevisi 6 ciltte hic bir aykiri soylem mevcut degil,1600 lu yillarda yani mevlanadan 400 yil sonra,ismail ankaravi isimli kisi ki galata mevlevihanesine mensup ben 7.cilti buldum diyerek 7. cilt ilave ediliyor,fakat 7. ciltteki yazim sekli hitabet,nazim bicimi diger 6 cilte gore cok farkli sanki baska biri yazmis ve mesneviye atfedilen kimya hatunun gelmesi,zina iceren anlatimlar,oglancilik hikayeleri gibi hem deriate hem ahlaka hemde akla mugayyir anlstimlar hep bu 7. ciltte var, o zaman insan dusunuyor acaba bu bir cok alimin kitabina da yapildi mi diye,beyin jimlastigi basliyor...ibni teymiyenin ayete karsi gelen goruslerinin benzeri olan,Allahla konusmak,insan sifatinda geldi demekte ayete aykiri bir farki yok.
|
su varki ısid in cikmadi ibni teymiyenin kabahati degil,nur cemaatinde de fetö cikti ayrica saidi nursininde vahabi ler icin soyledigi onlar da islam ehlidir ehli sunnetin icinde eriyeceklerdir gibi bir sozu vardi yanlis hatirlamiyorsam
Alıntı:
CennetOrdusu Nickli Üyeden Alıntı
Şahsi görüşündür birşey demem ama, bu konularda ihtiyatlı olmanı ve tasavvuf kitaplarını normal bir akıl ile değerlendirmemeni tavsiye ederim. Savrulma meselesine gelince, insanın en zayıf anı kendine en çok güvendiği andır. Emin ol savrulmam dersin ama öyle bir savrulursun ki,bir bakmışsın ayetlere bile laf eder olmuşsun. Çünkü öyle bir hadis-i kutsi ile korunur ki Allah dostları, eskilerin dediği gibi "evliyanın eti zehirlidir onu ısıran yavaş yavaş acı içinde ölür." bir durum söz konusudur.
Ben kibarca uyarımı yapıyorum, gerisi sana kalmış bir durum.
|
Çünkü öyle bir hadis-i kutsi ile korunur ki Allah dostları,........ bu hadisi kutsi hangisi ben bilmiyorum ogrenmek icin soruyorum