Alıntı:
CennetOrdusu Nickli Üyeden Alıntı
Şahsi görüşündür birşey demem ama, bu konularda ihtiyatlı olmanı ve tasavvuf kitaplarını normal bir akıl ile değerlendirmemeni tavsiye ederim. Savrulma meselesine gelince, insanın en zayıf anı kendine en çok güvendiği andır. Emin ol savrulmam dersin ama öyle bir savrulursun ki,bir bakmışsın ayetlere bile laf eder olmuşsun. Çünkü öyle bir hadis-i kutsi ile korunur ki Allah dostları, eskilerin dediği gibi "evliyanın eti zehirlidir onu ısıran yavaş yavaş acı içinde ölür." bir durum söz konusudur.
Ben kibarca uyarımı yapıyorum, gerisi sana kalmış bir durum.
|
kardeslik abartma yada kibir olarak degerlendirme hasa Allaha siginirim,o kadar cok sey gordum,o kadar insan tanidim ki ,o kadar yil ucurumun kenarinda gezdimki imanla isyan arasinda cok dolastim Ama Allah azze ve celle siniri gecirmedi,dusmedim,ben bu kadar seyler gormusken tasavvuf taki olaki sahsima mahsus yanlis gordugum seyler yoldan cikarmaz beni...buyuk alim ibni teymiye bir kac yanlisindan dolayi bidat ehli oluyorda,Allahin kimya hatun olarak geldigini soyleyen,miraca cikip Allahla konustugunu soyleyen,Allah ben ben Allahim diyen,Allah bana genc bir oglan olarak geldi diyen nasil iman dairesinde kaliyor...yoksa bu kitaplar onlara ait degilde moğol istilasinda yakilan onbinlerce kitap yerine,sonradan yazilip onlarami atfedildi...imami hambelinin olum aninda yastiginin altina konup sonra yanindakiler tarafindan farkedilip yokedilen şirk dolu kitap gibi mesela...yada tarikat silsilesi hakkindaki tarikat mensuplari aradindaki ihtilafli soylemler gibi...