Alıntı:
Filozof Nickli Üyeden Alıntı
son iki yorumunuzu okudum ve kişileri mantıklı bir düşünceye davet etmenizi taktir etdim. Dikkat etmeli oldugunuz konu şu ki, forumda bilincsizce her mevzuya (uygulama, zikir, duaya) dalan, "bize her şey caiz" deyen tipler var. Hani Hz İsanın koştugunu görüp soruyorlar ya "Ya Ruhullah neden koşuyorsun?" Hz İsa da cevabında "cahilden, cehlden koşuyorum" diyor.
|
Kardeşim şu hayatta en tahammül edemediğim şey edepsizlik ve hadsizliktir. Yani emin ol, kendimde bile tahammül etmem öyle bir duruma.
Bizim yaptığımız, İslam'ın ve tasavvufun ölçülerini hatta dinimizin ölçülerini söylemektir. Kişi bunu kabul eder etmez, biz ona karışamayız. Ama bunu bahane edip üst perdeden konuşursa, o zaman bizde Müslümanlığımızın gereğini yapar haddini bildiririz. Çünkü bizim dinimiz
"Kibire kibir sadakadır" diyen bir dindir.
Herkes şunu en başından beri yanlış anlıyor. Peygamberimiz (S.A.V.) çok hoşgörülü, alçak gönüllü, sabırlı biri idi. Evet böyle idi, ancak
bu Müminlere karşı takındığı tavır idi. Karşısında kibirli ve Allah'a dil uzatan biri olduğu vakit asla hoşgörülü olmaz idi. Bizler hakkı söylerken yumuşak huylu, ama karşımızda bir cahil veya İslami edepten yoksun biri gördüğümüz vakit sert yüzlü olmalıyız. En azından şeriat böyle der.
Gel gelelim gizli ilimlere. Kardeşim, ben yeri zamanı geldi havvas işi yaptığını söyleyen büyücünün bile yanında çalıştım. Anası babası cinci hoca olup, kendisinin de bu yolda olduğunu bildim insanların yanında kaldım. Emin ol bu millet havvas nedir, avam nedir hiç bilmiyor. Zikirler, yani esmaların evliyalara verildiğini ve aslında onlarla dervişlere aksettirildiğini bilmiyorlar. Çünkü ilahi ilimler, bir nevi enerji kaynağıdır. Ben elektrik elektronik bölümü mezunuyum. Sen 220 V AC/DC bir trafoya, 380 V verdin mi o trafoyu yakarsın. o 380 V en az 10 adet yüksek gerilim fazından birinin de trafo ile düşürülmüş halidir.
Demek istediğim İslami ilimler de, mutlaka bir mürşid olacak yoksa beyni yakarsın. Sana bunun tipik bir örneğini vereyim. Bir vaka dinledim, Mümin kardeşimden. Birgün bu forumdaki süzmeler gibi bir çocuk gidiyor cin daveti yapıyor. Abdestsiz namazsız. Oluyor ya, kapı açılıyor davete icabet ediyor birileri. Varlıklar buna görünüyor, ediyor bu onlarla sohbet ediyor. Derken çocuk geceleri, özellikle de ezan vakitlerinde kafasını duvarlardan duvarlara vuruyor. Geceleri Allaha, Peygamberlere, kutsal kitaplara inanılmaz küfürler.
İşin daha da garip tarafı çocuğa 2 günde Kur'anı ezberletiyorlar.
Derken aile çaresiz kalıyor hocaya gidiyorlar. Ama bu arada çocuk tüm ayetleri ezbere okuyor, sorulan tüm sorulara doğru cevaplar veriyor. Hocayı getiriyorlar. Hoca bir bakım yapıyor, gördüklerine şok oluyor.
Gelen varlıklar çok tehlikeli bir kabilenin bilge ifritleri. Çocuğa musallat olmuşlar. Çocuğu da bırakmıyorlar.
Her neyse hoca bu çocuğa dil döküyor evladım yapma etme, onlar çok tehlikeli varlıklar onları dinleme dediyse de çocuk ben son peygamberim benden sonra kimse gelmeyecek ben benzersiz yaratıldım gibi saçma saçma cümleler kuruyor.
Sonrasında ne oldu bilmiyorum ama ailesi terketmişti yaşadıkları yeri. Demek istediğim insanlar bu ilimleri çok küçümsüyorlar. Maalesef başlarına gelecek olanı da bilmiyorlar. Biz Allah için uyarıyoruz yoksa kimsenin kaderinin bekçisi değiliz kardeşim.