Alıntı:
CennetOrdusu Nickli Üyeden Alıntı
Bak canım ciğerim, okuma yazmayı da istersen evde öğrenebilirsin değil mi? Ama ne yaparsın okula gidersin, hocayı dinlersin öğrenirsin. Manevi ilimlerde aynen böyledir. İlla ben kendi başıma öğrenecem derseniz, kendi başınıza uçurumdan yuvarlanırsınız.
Zamanında üveysilik diye bir sapıklık çıkardılar. Aslında üveysilik yolu sapıklık değil lakin, kendi kendime zikir çektim maneviyatım açıldı uçuyorum kaçıyorum diyen onlarca insan sonrasında cin musallatına uğradıklarını fark ettiler. Kimisi kurtuldu, kimisi kendi mehdi ilan etti, kimisi kendini yeni son peygamber ilan etti. Bu ilimler dozuyla ve mürşidin desteği ile yürünecek yollardır ki, insan nefsi kendindeki yanlışları göremez. Kendi zaafiyetlerini göremez. Mürşid, sendeki eksik veya yanlış yerleri görür ona göre esmalar verir.
Misal hayatında, tüm esmaların etki etmesini istiyorsan 5000 Allah zikri çekmen gerekiyor. Bu 5000 Allah zikrini de çekebilmen için, bir tasavvufi yola girip mürşidinin sana dua etmesi gerekiyor. Peki şimdi niye mürşid? diye herkes soruyor. Orada mürşid, senin nefsinin yanlış yollarına sapmaman için bir eğitmen görevi görüyorda ondan. Nasıl ki bir spora ya da bir maça hazırlanırken eğitmen seninledir, ya da bir yks-öss sınavına hazırladığında öğretmenin sana ne yapman gerektiğini söyler bu da öyle bir durumdur.
Bu yola mürşitsiz çıkanlar oldu mu? ÇOK. Neredeyse hepsinin hayatlarının son deminde Allaha, Peygamberimiz (S.A.V.)'e, evliyalara, hadis ve sünnete küfürler ederek neticelendi ömürleri. Benim elimde öyle bir kişinin kitapları var. Kitaplarını internette hiç yayınlamadım. Adam başlangıçta havvas kitabı diye yazmaya başladı sonra "mürşide ihtiyacım yok" diyerek yol aldı.
En son kitabında eşcinselliği övüyor, Peygamberimiz (S.A.V.)'e (haşa ve kella) müptezel kadın düşkünü diyor ve tüm peygamberleri cahillikle itham ediyordu. Zaten kısa süre içinde de bağırsak kanserinden geberdi gitti.
Ben de böyle olmak istiyorum diyorsan, diğerleri gibi cin çağıracam sohbet edecem hadim daveti yapacağım cinim geldi çay içtik rakı içtik diyip uçup kaçacaksan buyur devam et. Ama gittiğin daha doğrusu forumdaki birçok insanın gittiği yolun sonu bu.
Biz uyarımızı yapıyoruz, ama illa da ben uçurumdan uçmak istiyorum diyene de laf diyemeyiz. Buyurun uçun deriz.
|
söylediklerin saçmalıktan ibaret ben istediğim zikri istediğim zaman yaparım inşallah
okuldan felan örnek veriyorsun öğretmen felan diyorsun da okul ile din bir değildir yani saçma bi örnek ve benzerleri
isteyen
istediği zikri yapabilir hiçbir musallat da olmaz inşallah