Alıntı:
metinizm Nickli Üyeden Alıntı
Haklısınız o da bir seçim,nasip,Allah’ın lütfu.. Ben Rabbime kulluk edicem şeyh,mürşid mi aramam gerekiyor..tamam yol gösterirler yardımcı olurlar yolu kısaltırlar belki ama önemli olan o yola girebilmek Allah dilerse sıkıntılarını alır yolu kolaylaştırır dilerse Allah dostlarını veya mürşidini yardımına da gönderir diye düşünmekteyim..belki nasibinde o yolu tek başına gitmek var ya da bir mürşidle ama her iki şekilde de Allah zaten hep yanımız da. Ne güzel vekildir O... bilemedim Allah varken gözler mürşid mi arar..yani mürşidsiz olmaz demek olmaz asıl buna dikkat etmek gerek.Allahtan daha iyi mürşid(rehber,yol gösterici) dost yardımcı varmı.. belkide 1000tane 5000 tane bazı zikirleri çekip o sıkıntıları yaşamak gerekiyordur pişmek için ilerlemek için bilemedim..
Doğrusunu Allah bilir..
|
Allah yüce varlık oldugu için her kese Ondan gelen nur ile kolay kolay yol alamaz. Tüm evliyaları yoplasan yalnızca 1-2 kişi üstadsız manevi yolu ilerlemiş bu 1-2 kişi bile yolun başında belli dönemde sülük ehli üstadlardan faydalanmışlar. Demem o ki, illa bir şeyhin dizinin dibinde oturmana gerek yok, doktora müayineye gider gibi işin ehli bir üstada görünürsün o da sana reçete verir, ara sıra check up yaptırırsın ona bu kadar basit aslında. Son olarak, her defa hatırlatıyorum bu defa da yazayım, her kes her zikiri her sayıda çekemez bir üstada danışmadan zira ciddi hayati geri dönüşü olmayan sorunlar doğura biliyor. Zikir çekerek aklını itiren insanlar oldu. Zikir çekerek tekebbüre kapanan, bela içinde kavrulan tahammül edemeyip eriyenler oldu. İstediginizi yapmakta irade sahibisiniz, Allah şahit olsun ki ben uyardım.