Alıntı:
Erzurum Nickli Üyeden Alıntı
Ya havass ile ilgili değilde sadece ibadet ise maksat?
Yani bu konuda çok şey söylerm de demiyorum. Sadece bir noktadan sonra havass ile ilgilenmiyor insan. Mesele "yakin" edebilmek. Havass da aslında bunun bir vesilesidir.
|
müslümanın herşeyi ibadettir lakin burda ibadetse istediğin gibi zikir çekebilirsin sınırlandırmana gerek yok kendini ama bazı esmaların ismi azamların veya ayetlerin de havasları vardır bunlara uymadanda sonuç beklenmesi nekadar garanti olur istediği bir şey vardır mesela onun için yapıyordur ama sayıya bakmıyordur kaderinde olucağı vardır olur şimdi burda o ibadete mi yormak gerekir yoksa kaderde var olucağı belli olduğu için ona mı yormak gerekir ?
en son öğrendiğim bir ibadetten bahsedeyim sana ismi azamla ilgili peygamberimize allah miraç gecesinde bu ismi azamları öğretti ve 7 defa okuyup dua etmesini söyledi zamanı var detaylı girmiyorum..
---------- Post added 11.08.20 at 21:52 ----------
Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
ibadette sayi olmaz,once rizai ilahi icin,sonra dunyevi ve ahiretlik taleplerimiz icin Allaha munacat etmektir ibadet,havas dunyevi isler icin,sıkıntılar icin,bunlarin cozumu icin yapilir,kimlerden yardim istenir,talep edilir bu belli,bu ibadet degildir,biz burda ibadet bazli konusuyoruz...
|
burdaki maksat önemli ibadette havas kısmında sayı vardır