11.08.20, 01:51
|
Acemi
|
|
Etiketlendiği Mesaj: 3 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
|
|
Alıntı:
CennetOrdusu Nickli Üyeden Alıntı
Evet kırıcı bir üslubumuz var. Çünkü insanlar, başka türlü dediklerimizi ciddiye almıyorlar. Güzellikle ve iyilikle söylediğimiz de kimse ciddiye almıyor. Bakın ben bundan 1.5 yıl önce, başka başka forumlarda da bulundum. Son bir olay yaşadım, tepem attı insanlardan uzak kaldım. Çünkü azgın insan nefsi, kendi insanlığının sonunu getirecek ve insanların bunu fark etmemesi beni sinirlendirmişti.
Tarikat&tasavvuf akaid ve zahiri ilimler bilmeden yol alınacak bir yol değildir. Siz virane olabilirsiniz, bunu asla ayıplamayız. Ayıplanacak bir durumda yok zaten. Hepimiz için bu durumlar, ama bunu bahane ederek istediğiniz herşeyi ve her türlü nefsani isteği veya başka arzularınızı ön plana çıkarmanız gerektiğini düşünmeyin. Aşk dediğiniz, eğer içine nefs girerse bozulan bir meyvedir. Çünkü aşk dediğiniz, kalpten kalbe giden yoldur. Minel kalbi ilel kalbi sebila. Ama görüyorum ki bu yola, bir akaid veya ilmihal bilmeden çıkmışsınız.
Mürşidiniz size mızraklı ilmihal veya akaid kitapları okumanızı tavsiye etti mi? Çünkü şeriatı öğütlediğini söylediniz ama, şeriata dair birşey okumanız gerektiğini öğütlediğini söylemediniz. Şeriat herşeyin başıdır. Çünkü batına gitmek için önce zahirden geçmek gerekir. Covid 19 belasını 6 ay öncesinden görmüş bir kardeşiniz olarak söyleyebilirim ki, şuandaki sıkıntılarımızın tamamı azgın nefsimize gem vuramamaktan kaynaklanıyor.
Günah olur, günahsız insan yoktur. Allah zaten günah işlemeyi suç saymıyor. Günahını bilip, tövbe edip Rabbine tevekkül eden kullar istiyor. İblis, cennetten Allah'a isyan ettiği için değil, ilahi sırları deşifre ettiği ve günahında tövbe etmeyip kibirlendiği için kovuldu. Çünkü o makamda edepsizlik yapmıştı.
İnsanlarda aynı edepsizliğe bu dönemlerde öyle bir kaptırdılar ki kendilerini, kendi sonlarını hazırladıklarının farkında değiller. Neler gördü bu gözler. Kendini benzersiz yaratılan zannedeni mi, Allah katından görev verildiğini ve bu sebeple de dünyada büyük işler yapacağını zannedeni mi, ifritler tarafından kuşatılıp rüyalarında güya ayet öğrendiğini zannedip evliyayı hatta sahabeyi küçümseyenleri mi? Neler neler.
Bunları şunun için anlattım, tasavvuf ve tarikat hele de mürşid-i kamil meseleleri iki uçlu mızrak gibidir. Dikkatli olmazsanız ya aklınızı yitirirsiniz ya da imanınızı.
O yüzden ki bu işin tek çözümü ilimdir.
|
Kıymetli dostum teşekkür ederim, sizinle aynı dili konuşamam çünkü kibirden çok canım yandı. Yorduk gece gece sizleri. Selamet dilerim.
|