Alıntı:
Yet80 Nickli Üyeden Alıntı
“Tefsir iki kısımdır: Birisi, malum tefsirlerdir ki Kur’an’ın ibaresini, kelime ve cümlelerinin manalarını beyan, izah ve ispat ederler. İkinci kısım tefsir ise, Kur’an’ın imanî hakikatlerini kuvvetli hüccetlerle beyan, ispat ve izah ederler. Bu kısmın pek çok ehemmiyeti var. Zahir malum tefsirler, bu kısmı bazen mücmel (çok kısa) bir tarzda derc ediyorlar. Fakat Risale-i Nur, doğrudan doğruya bu ikinci kısmı esas tutmuş, emsalsiz bir tarzda muannit feylesofları susturan bir manevî tefsirdir.”
(Şualar, On Dördüncü Şua)
---------- Post added 10.08.20 at 12:38 ----------
Üstad Hazretleri, Eski Said ve Yeni Said Döneminde yazdığı eserlerde, toplam olarak altı yüz yirmi (620) ayetin doğrudan izah ve tefsirini yapmıştır. Fakat ayet meali ve izahı olarak değil, bir konu hakkında bilgi kabilinden manaya kuvvet vermek açısından binlerce ayetin izahı yapılmıştır. Bunları konunun uzmanı hükmündeki ilim adamları teşhis ve tespit etmişlerdir.
Şimdi Risale-i Nurlarda izah ve tefsiri yapılan ayetlerin kitaplara göre dağılımını vermeye çalışalım:
Sözler :269 ayet
Mektubat : 88 ayet
Lem'alar : 65 ayet
Şualar : 48 ayet
İşarat-ul İ'caz : 47 ayet
Mesnevi-i Nuriye : 49 ayet
Barla Lahikası : 22 ayet
Kastamonu Lahikası : 7 ayet
Emirdağ Lah. I- II : 6 ayet
Nurun İlk Kapısı : 4 ayet
Hutbe-i Şamiye : 3 ayet
Asar-ı Bed'iyye : 6 ayet
Tarihçe-i Hayat : 4 ayet
TOPLAM : 620 AYET
|
ikinci kisim cok onemli birinci kisim az onemli mi oluyor,yani geriye kalan 5700 kusur yada 6000 kusur ayet daha az onemli mi oluyor,daha aciklayici bilgi verirmisiniz? fakat internetten baskalarnin aciklamalarini kopyala yapistir degilde,risalei nur okuyucusu olarak kendi fikriniz kendi aciklamaniz olarak aydinlatirsaniz iyi olur...