Ben bi örnek vereyim siz öyle anlayın. Örnekten kasıt nokta ve Huruf-u mukadda harfleri ile alakalı bir bilgi aktarayım. Mesela,
Şöyle bi tabir vardır.
Kuran-ı Kerim de ne varsa Fatiha' da,Fatiha'da ne varsa Besmelede,Besmele de ne varsa başındaki "B" harfinde,"B" harfinde ne varsa altındaki noktada vardır.Bunu söyleyen alimlerin esas kast etmek istediği şey şu,Allah u azimuşşanın ilmi ve kitabı o kadar geniş bir anlatıya ve o kadar geniş bir DERİN iLME sahiptir ki,sadece harfin yada harflerin altındaki ve üzerindeki noktalardan bunu açıklamıştır. Ama BUNU ANLAMAK İÇİN İLİM SAHİBİ OLAMAK lazım. Harflerin esrarına gelirsek de durum şudur. Bazı harfler ZULMANİ BAZI HARFLER NURANİ dir. Ve yine kendi aralarında 4 sınıfa ayrılırlar. ATEŞE bakan harfler SUYA bakan harfler HAVAYA bakan harfler ve TOPRAK' a bakan harfler olmak üzere ana sırı erbaa olan bu 4 unsura bakar. Zaten biraz Kuranı Kerim'in HARFLERiNiN derinliklerine inebilirsek biraz daha derin bilgilere sahip olabiliriz.Hatta TEVRAT dahi "Bil bedi halakas semâvâti vel ardi" şeklinde başlar"B"nin önemini ve gizemini anlayabiliriz. Anlatacaklarım AÇABİLDİĞİM ÖLÇÜDE bu kadardır.Burdan ötesi tabiri caizse MAYINLI ARAZİ gibidir.Ve ben MAYINLI ARAZİYE geçmek istemiyorum.SELAM VE DUA ILE...Umarım biraz da olsa anlaşılmıştır.
|